Deel Sionsweg vijftien maanden afgesloten

Locatie Rijswijksche Vlechterij en afsluiting

Vanaf maandag 3 juni tot vrijdag 5 september 2025 is de weg tussen Sionsweg 3a en de brug over de Noordhoornse Wetering afgesloten voor auto’s, (brom)fietsen en voetgangers.

De afsluiting is nodig om de werkzaamheden voor de Rijswijksche Vlechterij veilig te kunnen uitvoeren. Het project betreft de bouw van negen grondgebonden woningen en een tweede ontsluiting op het water.

Omleidingsroute

Tijdens de afsluiting zijn alle woningen en bedrijven in de omgeving bereikbaar via een omleidingsroute.

  • Auto’s die vanaf RijswijkBuiten naar Den Hoorn rijden, kunnen omrijden via het Terras van Sion, Laan van Sion, Kloosterpad, en Gele Lis.
  • Auto’s die vanaf Den Hoorn naar RijswijkBuiten rijden, kunnen omrijden via de Middendorpweg, Kloosterpad, Laan van Sion en Terras van Sion.
  • Fietsers en voetgangers die over de Sionsweg fietsen of lopen, kunnen omlopen of omfietsen via de Boomgaard, Loofgang, Terras van Sion en Hof van Sion.

De omleidingsroute ziet u hieronder op de kaart. Op straat wordt de omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Planning van de werkzaamheden 

  • Eerst start de bouw van de woningen die, als alles volgens planning verloopt, in het tweede kwartaal van 2025 worden opgeleverd.  
  • In het tweede/derde kwartaal van 2025 wordt de ontsluiting op het water aangelegd, inclusief een nieuwe brug op de Sionsweg over het water. De rijbaan voor auto’s en fietsers wordt op de brug versmald in vergelijking met de rest van de Sionsweg. Dit is om de snelheid van autoverkeer te remmen. Daarmee wordt dit deel van de Sionsweg verkeersveiliger. 
  • Als alles volgens planning verloopt, verwachten we dat de Sionsweg uiterlijk vrijdag 5 september 2025 weer open gaat voor al het verkeer.   

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de Rijswijksche Vlechterij leest u hier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten (bereikbaar van maandag tot en met donderdag). Stuur een e-mail naar: rijswijkbuiten@rijswijk.nl of bel naar telefoonnummer 070-326 1975.  

Deze artikelen heeft u misschien gemist