Korfballers Refleks kampioen en promoveert naar Hoofdklasse

In een scenario wat van te voren niet bedacht kon worden is Refleks kampioen geworden en promoveert naar de Hoofdklasse.

Na het kampioenschap in de zaalcompetitie stond de tweede helft van de veldcompetitie op het programma. In de eerste helft hiervan was Refleks reeds gepromoveerd naar de Overgangsklasse.

De eerste wedstrijden gingen moeizaam. Verlies tegen Korbis uit Waddinxveen. Winst tegen HKV Ons Eibernest en wederom verlies tegen Velocitas betekende halverwege slechts 2 punten. Het roer moest om om überhaupt te handhaven.

Lang verhaal kort, het roer ging om. Na winst op Velocitas en Korbis moest er in de laatste wedstrijd gestreden worden voor handhaving. Intussen was ook Velocitas, met de volle 6 punten uit de eerste helft, in een negatieve spiraal verzeild geraakt en was er weer een opening naar het kampioenschap al had Refleks dat niet in eigen hand.

Stand voorafgaand aan de laatste speelronde:

Velocitas   5-7
Refleks 5-6
HKV OE 5-4
Korbis 5-3

Ergo: Als Velocitas zou verliezen bij Korbis en Refleks zou winnen van HKV OE dan was Refleks kampioen. En aldus geschiedde!

De wedstrijd begon evenwichtig en het scoren ging om en om tot de rust.De ruststand was in het voordeel van HKV OE met 8-7. In de rust werd duidelijk dat Velocitas de punten in Waddinxveen had laten liggen. Direct bij aanvang van de tweede helft schakelden beide ploegen een tandje bij. Bij verlies zou HKV OE immers direct degraderen.

Refleks beschikt echter over een bredere selectie en kon routinier Rick Buitelaar  en pinchhitter Marlin Roeleven brengen die beide trefzeker waren waardoor de voorsprong voor Refleks groeide naar twee punten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en werd in de laatste minuut veiliggesteld door Jeffrey Mosters die de 15-17 aantekende.

Refleks komt in de komende veldcompetitie uit in de Hoofdklasse en HKV OE daalt af naar de 1e klasse.

En opnieuw was het tot laat onrustig in Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist