Recensie Rijswijks Jeugdtheater – Shrek the Musical

Foto: Erick Kicken (KVX Services)

Afgelopen weekend speelde het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) Shrek the Musical in de Rijswijkse Schouwburg.

De regie werd verzorgd door Jim Bes, de zang door Nathalie van der Kaaden en de choreografie door Jilly Knol. Hieronder een recensie van een (oud) speler van het RJT.

Verhaal

Wie kent het verhaal van Shrek nou niet? De oger die samen met zijn trouwe metgezel Ezel op pad wordt gestuurd door Lord Farquaad om prinses Fiona te redden uit een toren, bewaakt door een draak. In eerste instantie doet Shrek dit alles alleen maar om de sprookjesfiguren, zoals Pinokkio (Robert Verwer) en het Peperkoekmannetje (Tyler Koopman), uit zijn moeras te krijgen. Maar dan blijkt Prinses Fiona vervloekt te zijn en ’s nachts ook in een oger te veranderen. Uiteindelijk wordt Shrek uiteraard verliefd op de prinses en vindt de prinses daarmee haar ware liefde.

Jezelf mogen zijn

Het verhaal van Shrek gaat over jezelf mogen zijn: een boodschap die Shrek (Kiyan Molla Farajzadeh) en Ezel (Lindey Kop) ontroerend goed op het publiek weten over te brengen. Het samenspel en de zang van beide hoofdpersonages maken dat het (jonge) publiek van begin tot eind geboeid is.

Lord Farquaad (Jago Hensema) zorgt daarnaast voor een komische noot met zijn goede spel. Zijn strak uitgevoerde danspassen maken het publiek aan het lachen, omdat zijn rol de hele voorstelling lang op de knieën wordt uitgevoerd.

Zowel de ‘normale’ Fiona (Carmen van der Poel) als de oger Fiona (Julia van der Giessen) zingen mooi en zijn goed op elkaar afgestemd, zodat het niet gek is dat de rol door twee verschillende personen wordt gespeeld. Ook de Draak (Bennie Herbaut) is een vermelding waard. Haar prachtige stem in het nummer ‘Voor Eeuwig’ tilt deze productie naar een nog hoger niveau.

Sprookjesfiguren

Maar niet alleen de hoofdrollen hebben bijgedragen aan deze prachtige productie. Het ensemble van sprookjesfiguren is een genot om naar te kijken met bijvoorbeeld de drie biggetjes (Janneke van der Meij, Annemeijn van der Meij, Anise Leenheer) die mooi samen zingen en de talentvol komische Wolf (Katja Bontenbal). De uitvoer van de choreografieën had hier en daar wat strakker gekund, maar de energie van de cast maakt dat helemaal goed.

Kortom, het Rijswijks Jeugdtheater heeft met ‘Shrek the musical’ weer een geweldige kindervoorstelling op de planken gezet waar ze trots op mogen zijn!

Het Rijswijks Jeugdtheater is volgend jaar terug in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 februari 2025 met ‘Wind in de Wilgen’, op 12 en 13 april 2025 met ‘Legally Blonde’ en op 24 en 25 mei 2025 met ‘Doornroosje’. Voor meer informatie, kijk hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist