Staat het groenste bouwplan van Nederland in RijswijkBuiten?

Tijdens de PROVADA1 in Amsterdam hebben wethouder Armand van de Laar en Hans Bootsma, directeur Projectontwikkeling bij Synchroon, collega’s van Vastgoed Nederland uitgedaagd, aldus de gemeente Rijswijk in een bijdrage op LinkedIn.

Van de Laar en Bootsma zijn er namelijk van overtuigd dat de ontwikkeling van de voormalig glastuinbouwlocatie Pasgeld Oost weleens het groenste bouwplan van Nederland kan zijn. Door deze ontwikkeling niet aan te vliegen vanuit stenen, maar vanuit de ondergrond en omgeving.

Water- en bodemgestuurd

Het plan is water- en bodemgestuurd en zet in op CO2-reductie door de opzet van het plan en de inzet van houtbouw. Door het centraal stellen van het gebruik van duurzame materialen, schone energie, klimaatadaptieve maatregelen en met de inzet van het bestaande en nieuw groen is een plan ontwikkeld dat echt iets toevoegt aan de omgeving. Het woningbouwproject bestaat uit ongeveer honderd eengezinswoningen, verdeeld over rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen.

Bestemmingsplan

De vaststelling van het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van Pasgeld-Oost staat volgende week op de agenda van de gemeenteraad van Rijswijk.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.

1 PROVADA is bekend van de grootste vastgoedbeurs van NederlandMet ruim tweehonderd exposanten uit de vastgoedsector – van projectontwikkelaars, beleggers, bouwers, architecten tot aan financiers, adviseurs, makelaars en woningcorporaties – en meer dan zeventig gemeenten, provincies en het Rijk is de publieke sector goed vertegenwoordigd op deze vastgoedbeurs waar de publiek-private verbinding centraal staat in de programmering. Elk jaar in juni is PROVADA terug te vinden in RAI Amsterdam voor een driedaagse beurs.

Deze artikelen heeft u misschien gemist