LEGOLAND® Discovery Centre officieel geopend op Scheveningen

De eerste gloednieuwe Nederlandse attractie opent haar deuren nu de coronamaatregelen dit toelaten. Met de opening van LEGOLAND® Discovery Centre is Scheveningen vanaf vandaag een gloednieuwe overdekte binnenattractie rijker. De indoor speelplek met miljoenen LEGO®-steentjes heeft de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan en biedt vanaf morgen interactief speelvermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes in de leeftijd 3 tot 12 jaar.

Master Model Builder Arjan Groenendijk opende samen met drie Scheveningse schoolklassen de attractie op symbolische wijze door Gigi de giraf LEGO®-bladeren te geven in ruil voor de grote LEGO®-sleutel die toegang gaf tot de attractie, gevolgd door het bestormen van een levensgrote DUPLO®-blokkenwand die de ingang blokkeerde. LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen creëert met haar zeven gethematiseerde speelzones zoals LEGO® Friends en de LEGO® Ninjago trainingszone een creatieve en leerzame speelomgeving. Daarnaast is er een 4D-bioscoop, een attractierit en kunnen kinderen in MINILAND Den Haag in het klein en interactief ontdekken bestaande uit meer dan een miljoen LEGO®-steentjes. Elke dag is er een model bouwer aanwezig die speciale workshops geeft met allerlei tips en tricks over het bouwen met LEGO®. Kortom, een grote ontdekkingstocht waar kinderen worden uitgedaagd en gestimuleerd om te bouwen met uitdagende opdrachten en oneindig veel LEGO®. Voor meer informatie en tickets: klik hier.

Aanwinst voor kinderen én Scheveningen
Cluster General Manager, Nicola Hamilton is trots op de jarenlange inzet van het team: “De afgelopen twee jaar hebben we al stil mogen staan bij mooie mijlpalen zoals de MINILAND verkiezing, de Master Model Builder-competitie en de komst van giraf Gigi. Toch overtreft niets de glimlach en verwondering van de kinderen die vandaag voor het eerst LEGOLAND® Discovery Centre binnenstapten. Samen met alle afdelingen zoals het technische team, de retail afdeling, de Master Model Builder en de playmakers hebben we de dagen afgeteld en vandaag was het zo ver: de officiële opening. Met onze kleurrijke indoor speelplek laten we zien dat er het gehele jaar plezier te beleven valt op Scheveningen. En daar zijn wij, het personeel en de kinderen, allemaal aan toe. Ik wil iedereen bedanken voor alle support de afgelopen jaren en nu is het tijd om te gaan spelen met LEGO®!”

Leren in een veilige speelomgeving
LEGOLAND® Discovery Centre is geïnspireerd door de belevingswereld van kinderen in de leeftijd 3 tot 12 jaar. De overdekte binnenattractie gebruikt de meest moderne leertechnieken, waardoor kinderen gestimuleerd worden om samen te werken, kritisch te denken en probleemoplossend te werken. Verder houdt LEGOLAND® Discovery Centre rekening met de geldende coronarichtlijnen van het RIVM: de veiligheid en gezondheid van aanwezigen en medewerkers staat voorop. Zo wordt de looprichting aangegeven, is er desinfectie aanwezig en moeten volwassenen te allen tijde afstand van elkaar bewaren. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen wanneer men zich verplaatst. Gedurende de aangescherpte overheidsmaatregelen wordt er gewerkt met een ochtend en middag shift. De LEGO®-steentjes en de attractie worden tussen de shifts door schoongemaakt.

Deze artikelen heeft u misschien gemist