‘Houd het Rijswijkse azc open voor mensen in nood’

Het voormalig asielzoekerscentrum aan de Lange Kleiweg, Rijswijk

“Na de overname van de macht door de Taliban in Afghanistan lopen veel mensen daar gevaar en vluchten zelfs voor hun leven. Vooral degenen die zich hebben ingezet voor het verbeteren van mensenrechten of het ondersteunen van militairen. Als GroenLinks maken we ons grote zorgen. We vinden dat we moeten helpen waar we kunnen en er in Rijswijk altijd plek moet zijn voor mensen in nood. Dat kan door het azc open te houden.” Dat is de boodschap die het Rijswijkse GroenLinks brengt in een persbericht

Het bericht zegt verder: “Afgelopen woensdagavond luidde het kabinet de noodklok. Het stuurde alle gemeenten met urgentie een brief om mee te werken aan het realiseren van meer opvanglocaties. Gelukkig heeft Rijswijk die al. Aan de Lange Kleiweg staat een asielzoekerscentrum dat goed draait en alle voorzieningen heeft.

Oorspronkelijk zou de opvanglocatie 1 november dit jaar dicht gaan. Daarna zou de locatie vanaf 2023 worden gaan gebruikt voor werkzaamheden aan de verbreding van de A4. Dat project is echter vertraagd. Het terrein zal dus voorlopig nog leeg staan. Terwijl de nood van de vluchtelingen groot is. Laten we daarom de opvanglocatie aan de Lange Kleiweg langer open houden.

Het Rijswijkse asielzoekerscentrum kan een doeltreffende bijdrage blijven leveren aan de vluchtelingenopvang in Nederland. Snelle actie is nu nodig. GroenLinks vraagt het college van burgemeester en wethouders om direct in overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers te gaan, om het azc aan de Lange Kleiweg open te houden.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist