Artiestenbuurt dolblij met speeltoestellen bij station Rijswijk

Donderdag werd bij station Rijswijk op feestelijke wijze de beweegapparatuur in de buitenruimte geopend door wethouder Mark Wit.

Om meer inwoners in Rijswijk te stimuleren om een ommetje te maken, organiseerde Welzijn Rijswijk in samenwerking met de Gemeente Rijswijk een challenge voor bewoners van de Kleurenbuurt, Artiestenbuurt en de Presidentenbuurt. De meeste ommetjes werden gemaakt door inwoners uit de Artiestenbuurt en waren zij de grote winnaar. De hoofdprijs is een ‘bewegen in de buitenruimte’ plek die nu werd ingericht bij het station Rijswijk. midden in de wijk en een goede plek voor de sociale controle.
Het is mooi om te zien dat Rijswijk hiervoor de handen ineen heeft geslagen. Naast medewerkers van Welzijn Rijswijk en de Gemeente Rijswijk waren er ook medewerkers van Sportief Besteed Groep, leerlingen van het Stanislas college en buurtbewoners aanwezig. En natuurlijk de grote winnaars uit de Artiestenbuurt die in het bijzijn van wethouder Mark Wit de ‘beweegapparatuur buitenruimte’ op feestelijke wijze opende.

Karin van Frankenhuyzen van Welzijn Rijswijk is trots op deze kanjers. “Ze waren zo gedreven en gemotiveerd en natuurlijk hebben we Harley WR, Patricia de Meij, Shir shir en Bonita namens Welzijn Rijswijk aangemoedigd.”

Deze dames waren zo enthousiast dat ze het idee hebben dat er nog wel meer mensen uit de Artiestenbuurt mee zullen gaan lopen. Het eindigt hiermee natuurlijk niet. Het team Artiestenbuurt mocht ook meedenken welke apparaten er aangeschaft mochten worden. De leverancier heeft dan ook grotendeels het plan overgenomen. Een belangrijk punt is ook dat het niet alleen voor jongeren bedoeld is, maar ook voor ouderen en voor mensen die moeten revalideren.
Er kan overigens geen misverstand ontstaan of wethouder Mark Wit niet lenig genoeg zou zijn… want gelukkig hebben we de foto’s nog…


Meer foto’s op: www.facebook.com/inrijswijk


Redactie en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist