Mogelijke fouten bij drie stembureaus in Rijswijk

De nummer drie kandidaat van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Waterschapsverkiezingen, Marc Weterings, denkt dat er bij drie stembureaus in Rijswijk fouten zijn gemaakt. “Mogelijk zijn de stemmen voor mij per abuis bij de nummer 2 Tieman geplaatst. Bij deze stembureaus haalde ik 0 stemmen, in verhouding met de overige stembureaus wijken deze behoorlijk af.”

Het zou gaan om totaal 162 voorkeurstemmen. Weterings heeft aan de gemeente Rijswijk gevraagd om dit uit te gaan zoeken. De BBB werd in de provincie Zuid-Holland de grootste. Weterings kan alleen in theorie nog buiten de boot vallen wanneer iemand meer voorkeursstemmen zou hebben den de fractievoorzitter van RijswijksBelang.

Op de stembureaus Amateurspalet, de Rijswijkse Schouwburg en ’t Hoekje kreeg Weterings 0 stemmen, terwijl de Rotterdamse nummer van de BBB, Tieman, er achtereenvolgens 60, 53 en 49 kreeg.

Deze artikelen heeft u misschien gemist