Rijswijkers weer actief op landelijke opschoondag

Op zaterdag 18 maart was weer de landelijke opschoondag. De Rijswijkers hebben weer de handen uit de mouwen gestoken om gezamenlijk het zwerfafval op te ruimen. Een positief punt was dat ook de jeugd met veel enthousiasme het als een soort sport zagen om zoveel mogelijk afval op te ruimen.

De openingshandeling van deze jaarlijkse opschoondag in Rijswijk was op het Piramideplein en werd verricht door wethouder Mark Wit. Zo’n actiedag komt tot stand door een samenwerkingsverband tussen de zwerfafvalbrigade enerzijds en de Gemeente Rijswijk, Welzijn Rijswijk, woningbouwverenigingen en Haaglanden Beweegt anderzijds. Het zonnetje was er en een heerlijk kopje koffie!!

Uw redacteur was in het Kruisvaarderspark en de groep hoefde zich niet te vervelen. “Er ligt toch aardig wat zwerfafval in dit park en in de zomervakantie is dat toch beduidend minder, aldus een woordvoerder van de groep. Het is wellicht goed om ook hierover van gedachten te wisselen met de omringende scholen.”

De opmerkingen die ik hoorde waren dat deze mensen het niet bij die ene keer in het jaar willen laten, maar gewoon iedere week een ronde in de wijk of het park te maken. Zo simpel en leuk kan het zijn….

Redactie en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist