Minder grote gezinnen in Rijswijk vergeleken met buurgemeenten

foto: Pixabay

Zondag is het weer Moederdag, dus een goed moment om eens te kijken naar hoeveel moeders er eigenlijk in ons land wonen en tegelijkertijd kijken wij naar het aantal moeders met vier kinderen in Rijswijk.

Het antwoord op vraag 1 is: bijna 5 miljoen. Het antwoord op vraag 2, hoeveel moeders met vier kinderen zijn er in Rijswijk: 6,5 procent. Een bescheiden aantal vergeleken met buurgemeenten als Den Haag (10,3 procent), Zoetermeer (7,9 procent), Delft (7,6 procent), en Pijnacker-Nootdorp met 7 procent. Midden Delfland heeft na Den Haag het hoogste aantal moeders met 4 of meer kinderen, 8,9 procent, Westland komt in de buurt met 8,7 procent. Leidschendam-Voorburg zit dan met 6,2 procent weer onder het gemiddelde van Rijswijk.

Grote gezinnen komen tegenwoordig niet veel meer voor, blijkt uit gegevens van het CBS: minder dan een op de tien moeders kreeg vier of meer kinderen, slechts één procent heeft er zes of meer. Vijftig jaar geleden kwamen grote gezinnen vaker voor: toen hadden drie op de tien moeders een gezin van vier of meer kinderen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist