‘Knip’ in Julianastraat nekt boulangerie Michel, gemeente weigert vergunning

De bekende boulangerie Michel mag van de gemeente Rijswijk geen vestiging openen in het oude deel van Rijswijk op de hoek van de Kerklaan/Julianastraat. De vergunning is door de gemeente geweigerd vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan.

De Franse bakker was inmiddels al begonnen met de voorbereidingen om binnenkort in Oud Rijswijk zijn zesde winkel in onze regio te kunnen starten. Het besluit van de gemeente is een flinke streep door de rekening van vele Rijswijkers die de komst van deze populaire bakker in het leegstaande pand verwelkomden. In het pand zat vroeger een wasserij en daarna een handel in gezondheidsproducten.

In de brief van de gemeente valt verder te lezen dat het mogelijk is dat er in strijd met het beleid anders kan worden beslist door het college, maar dat dit nu niet aan de orde is. Volgens het Rijswijks college is er sprake van een conflict met het retail- en horecabeleid waarin staat dat vestiging van nieuwe detailhandel alleen mag in het centrum of in de aanloopstraten waaronder de Kerklaan.

Daarvoor geldt wel een ‘knip’, te weten het midden van de Julialaan. Volgens de VVD Rijswijk, die in het Forum van dinsdag vragen gaat stellen over deze kwestie, valt de bakker net een meter buiten die ‘knip’ en gebruikt het college dit argument als mogelijkheid niet te vergunnen. Namens de Rijswijkse VVD verzoekt raadslid Udo Oelen de verantwoordelijke wethouder Van de Laar (Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling) op de kortst mogelijke termijn nog eens naar de weigering van de vergunning te kijken.

De bakker heeft inmiddels de aankondiging van de opening van de zaak in Rijswijk van zijn website afgehaald. De eerdere vestiging van Michel in de Plaspoelpolder sloot tot verdriet van vele Rijswijkers eind vorig jaar haar poorten.

Buurtbewoners hebben inmiddels massaal e-mails gestuurd naar het college om de wens aan te geven dat ze Michel wel in hun buurt willen hebben.

Deze artikelen heeft u misschien gemist