Grote hoeveelheid illegale merkkleding aangetroffen in Plaspoelpolder

Handhavers van de gemeente hebben gistermiddag samen met de politie in een bedrijfspand aan de Diepenhorstlaan (Plaspoelpolder) een grote hoeveelheid nepartikelen aangetroffen. De politie heeft de artikelen in beslag genomen en de eigenaar van het bedrijf aangehouden.

De handhavers en agenten gingen het pand binnen voor een bedrijfscontrole en stuitten op een illegale winkel vol imitatie kleding, tassen, schoenen en zonnebrillen van bekende dure merken. “Een grote vangst, die het resultaat is van goede samenwerking tussen de gemeente en de politie”, zegt burgemeester Huri Sahin. “Daar ben ik trots op. Een compliment aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. De aanpak van ondermijnende criminaliteit heeft onze volle aandacht. Het is goed om te zien dat we steeds vaker successen boeken.”

Onderzoek
De controle kwam voort uit een onderzoek naar risicovolle bedrijvigheid in de Plaspoelpolder. De gemeente werk hiervoor nauw samen met de Eenheid Den Haag van de politie (waar ook het basisteam Rijswijk onder valt). In februari werd op deze manier 25 kilo ketamine aangetroffen in een bedrijfspand aan de Veraartlaan.

Deze artikelen heeft u misschien gemist