Voorronde NK Bommetje in de Schilp

Op 18 juni organiseert Zwembad de Schilp in Rijswijk de voorrondes van het NK Bommetje. Deelnemers kunnen hier strijden voor een plek in de landelijke finale, waar mooie prijzen gewonnen kunnen worden.

Optisport organiseert een unieke competitie waarin de deelnemers gaan strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Bommetje springen’. De hoofdprijzen hiervoor zijn kaartjes Disneyland Parijs of de F1 in Zandvoort, afhankelijk van de leeftijdscategorie. De Schilp organiseert de voorrondes van het NK Bommetje op zondag 18 juni tijdens vaderdag, waarbij vaders gratis mogen deelnemen. Spring de hoogste spetters en ontvang een Golden Ticket voor de grote finale in Houten op 1 juli. De welbekende YouTube-er Timo Miedema zal deze dag openen met het eerste bommetje.

Inschrijven & kwalificatieronde
De kwalificatieronde in de Schilp wordt gehouden op 18 juni vanaf 13.45 tot 15.15 uur tijdens het vrijzwemmen. Naast het bommetje is er dus ook een mogelijkheid om vrij te recreëren in het zwembad. Het vrijzwemmen begint al om 12:30 uur. De rondes zijn opgedeeld in drie leeftijdscategorieën: 0 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en een groep voor de 18 plussers. Deelname is alleen mogelijk als de bommetje springer in het bezit is van minimaal een A-diploma.

Tijdens de voorrondes krijgen alle deelnemers de kans om het grootste bommetje in hun leeftijdscategorie te springen. De groep 0 t/m 12 maakt kans op kaartjes voor Disneyland Parijs. De andere twee groepen strijden voor kaartjes van de Formule 1 in Zandvoort.

Iedereen die goed is in het springen van bommetjes of wie het leuk lijkt om mee te doen is van harte welkom. Inschrijven kan op de dag zelf in het zwembad of via www.optisport.nl/nkbommetje. Er hoeft alleen de entree voor het vrijzwemmen betaald te worden. Deze bedraagt €6,40 en vaders zijn gratis vanwege Vaderdag.

De finale
De winnaars van de voorrondes verzamelen op 1 juli in zwembad De Wetering Houten voor de grote finale. Hier gaan de verschillende leeftijdscategorieën met elkaar de strijd aan om de titel van landskampioen tot zich te kunnen nemen. De gekwalificeerde kandidaten mogen iemand gratis meenemen.  Toeschouwers zijn uiteraard ook uitgenodigd. Kinderen die bij Optisport zwemles volgen betalen €5,- entree, andere bezoekers €7,50. Als afsluiting van het NK Bommetje viert zwembad De Wetering haar 25 jarig jubileum. Wat groots gevierd word met verschillende activiteiten.

Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan via de Optisport website!

Word jij Nederlands Kampioen Bommetje springen? | Optisport

Deze artikelen heeft u misschien gemist