Meet en Greet werken in de zorg een groot succes

Donderdag 11 mei vond er een Meet en Greet plaats, georganiseerd door het Werkgevers Servicepunt Rijswijk (WSP). Hier hebben 47 werkzoekenden kennisgemaakt met verschillende werkgevers uit de zorg. En met succes. Er staan 34 vervolggesprekken op de planning.

Rijswijk WerkWijs
De Meet en Greet is onderdeel van het actieplan Rijswijk WerkWijs. Rijswijk WerkWijs investeert in begeleiding, scholing en coaching van werkzoekenden. Onder deze begeleiding valt ook het kunnen doen van een ontwikkel- en capaciteitentest bij het leerwerkloket. Hiervoor hebben zich afgelopen donderdag 15 kandidaten gemeld.

Wethouder Larissa Bentvelzen is tevreden met de eerste Meet en Greet die voortkomt uit dit actieplan: “Met mijn eigen achtergrond in de zorg vind ik het extra belangrijk dat we in deze sector mensen aan het werk krijgen. Daarnaast doen we daar in Rijswijk een schepje bovenop met aanvullende begeleiding om te zorgen dat zij die nu nog werk zoeken straks vast aan het werk zijn en blijven.”

Het WSP Rijswijk maakt werk van werk
Het WSP creëert samen met werkgevers werkgelegenheid voor werkzoekenden. Het doel is hierbij om mensen gezond, gemotiveerd en productief aan het werk te krijgen en te houden. Het WSP laat werkgevers zien welke toegevoegde waarde werkzoekenden met een arbeidsbeperking voor hun bedrijf kunnen hebben en hoe zij deze mensen een kans kunnen geven.

Bent u werkgever in Rijswijk en wilt u meer weten over Rijswijk WerkWijs? U bent van harte welkom om kennis te maken met het Werkgevers Servicepunt. Een afspraak maken kan via 070 – 326 1977 of wsp@rijswijk.nl.

Bron: Gemeente Rijswijk (pb)

Deze artikelen heeft u misschien gemist