Feest bij Vredenburch na bereiken nacompetitie, berusting bij RVC Celeritas

Groot feest bij Vredenburch na het behalen van de nacompetitie na een nipte 1-0 zege op ODB, berusting bij RVC Celeritas dat dit seizoen in stijl afsloot met tragisch en dom voetbal.

Vredenburch – ODB 1-0

Vredenburch speelde een moeizame wedstrijd tegen ODB, duidelijk was dat de belangen groot waren. De voorwaartsen van de thuisclub maakten het de Haagse defensie voortdurend lastig, maar tot meer dan het geven van speldenprikken kwam het aan beide kanten niet. Dat veranderde in de tweede helft toen Erwin Kruit met een fraai en vooral hard schot de ODB sluitpost het nakijken gaf, en daarmee matchwinnaar werd.

In de nacompetitie speelt Vredenburch zaterdag in Rotterdam tegen het in klasse 3 C als 10e geëindigde FC Maense. Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat Jay Veerman, nu nog doelman van derdeklasser Te Werve, komend seizoen de selectie van de buren van Vredenburch komt versterken.

RVC Celeritas – Bolnes 3-4

Op sportpark Prinses Irene werd afscheid genomen van hoofdcoach Dennis Young en de selectiespelers Joey Klijn en Dylan Durban. Het trio gaat komend seizoen naar DHC, Young als technisch manager, Klijn en Durban zullen, gezien het grote aantal versterkingen komend seizoen in Delft, moeten vechten voor een plaatsje in het eerste.

Het drietal zal met gemengde gevoelens terugdenken aan hun laatste wedstrijd voor de geel rood gestreepte formatie. De competitie werd tegen Bolnes in stijl afgesloten met tragisch en dom voetbal, resulterend in een bizarre 3-4 nederlaag. Vooral de start van het seizoen was dramatisch en gevraagd naar de achterliggende reden komt maar al te vaak de desillusie van het niet promoveren afgelopen seizoen naar voren. De Rijswijkers plaatsten zich voor de nacompetitie waar het in de finale net tekort kwam tegen Excelsior’31 uit Schiedam. Dat verlies heeft lang doorgewerkt, pas halverwege behaalde de ploeg van Young weer enigszins de vorm van afgelopen seizoen, maar toen was het leed al geschied. Tegen het uiterst effectieve Bolnes kregen de Rijswijkers in de tweede helft zo’n kans of twintig, waarvan er slechts één werd benut. Ook het missen van een penalty hielp niet mee om tot een positief resultaat te komen. Voor de thuisploeg scoorden Jorge Leijdekkers, Sami Bousetta en Bencho Calliste.

Semper Altius – BMT 2-6

Bij de theepauze hadden de gasten van BMT al een 1-4 voorsprong opgebouwd. Daniël Vink scoorde voor Semper toen de stand 0-3 voor BMT stond, de eerste treffer voor de Rijswijkers. Na de 1-5 bepaalde Renaldo van der Spek de eindstand op 2-6 en nam Semper afscheid van de vierde klas om vanaf volgend seizoen uit te komen in de kelder van de zaterdagamateurs, de vijfde klasse.

Deze artikelen heeft u misschien gemist