Ed Braam 25 jaar in de Rijswijkse gemeenteraad

foto: Ger Krüger

Burgemeester Huri Sahin heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag Ed Braam van de fractie van Beter voor Rijswijk in het zonnetje gezet. De burgemeester sprak hem toe omdat hij nu 25 jaar in de Rijswijkse gemeenteraad zit. Braam kreeg een waterkaraf met daarin het logo van de gemeente Rijswijk gegraveerd.

Braam werd in 1998 lid van de Rijswijkse gemeenteraad voor de fractie Onafhankelijk Rijswijk. Hij bekleedde van 2000 tot en met 2002 de functie van wethouder. In 2013 richtte hij zijn eigen partij op. Beter voor Rijswijk, momenteel de grootste partij in de gemeenteraad. Braam zit ook vanaf 2011 in de Provinciale Staten voor de PVV.

Wij vroegen Ed Braam naar de grootste veranderingen in de gemeente Rijswijk. “Bij De Bogaard en omgeving is veel anders door de verandering van kantoren in woningen en dat zal na de nieuwe ontwikkelingen alleen nog maar meer veranderen.”

Ook zag hij dat de politiek zelf in al die jaren was veranderd. “Er zijn veel lokale politieke partijen bijgekomen. Dat betekent dat uitschieters met 12 zetels niet zo snel meer zal voorkomen. Toch hebben de 4 lokale partijen nu samen 14 zetels. Verder is er wel sprake van een betere samenwerking tussen coalitie en andere partijen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist