Zomerse editie Strandwalfestival 2023 in Rijswijk trekt veel bezoekers

Afgelopen weekend vond het Strandwalfestival weer plaats in Rijswijk. Het festival was opnieuw erg
succesvol met mooie optredens en veel bezoekers. Het was een geslaagd evenement waarbij Rijswijk haar
diversiteit heeft laten zien.

Vrijdag
Het festivalterrein bruiste al vanaf de vrijdagmiddag met de gezelligheid van de Reünie en VrijMiBo.
Opzwepende optredens van PlusSupportAct, The Clarks en CindyBoy DJ zetten meteen de toon. Toen het
avondprogramma officieel van start ging, was het terrein rondom De Naald al flink volgelopen. Bezoekers
werden verwend met onvergetelijke optredens van A*Fever, 2 Brothers On The 4th Floor en DJ Prosciutto
tijdens de nostalgische Fridance 80’s & 90’s.

Zaterdag
Op zaterdagmiddag werd het Teddy Scholtenpark omgetoverd tot een bruisende Strandwalmarkt. Ondanks de tropische temperaturen wist iedereen de weg te vinden naar de kraampjes van lokale organisaties, bedrijven en verenigingen. Het Cultuurpodium, het PLUS Jongenotterpodium en de Bonifatiuskerk waren de perfecte plekken voor de artiesten om hun talenten te laten stralen. En voor de jonge bezoekers waren er volop avonturen te beleven met de Strandwal speurtocht en de magische Strandwal Kidszone met onder andere midgetgolf, springkussens, schminken en Meet & Greets. De Assurantiefactory Lampionnenoptocht verlichtte met 250 lampionnen het Rijswijkse Bos en bracht een indrukwekkend schouwspel vol sfeer. Op de zaterdagavond stonden Stefania, CindyBoy DJ, De Coronas, Emma Heesters, Sharon Doorson, Sigourney K en Vunzige Deuntjes Soundsystem garant voor adembenemende optredens, waarbij het uitzinnige publiek helemaal uit zijn dak ging. En op de laatste dag van het festival, zondag, werd het evenement op een ontspannen manier afgesloten met Strandwal Sunday Jazz bij Paviljoen Te Werve, waar de By the Way Jazzband zorgde voor jazzy vibes.Incidenten zaterdagavond
Op zaterdagavond was het zoals gezegd erg druk. Rond 22.00 uur is er in samenspraak met de politie besloten om de toegang tot het festivalterrein volledig te sluiten. Om de veiligheid op het terrein te borgen konden er geen mensen meer toegelaten worden. Dit leverde bij de mensen die naar binnen wilde veel frustraties op. De organisatie betreurt het dat het niet meer mogelijk was om Strandwalfans toegang tot het festivalterrein te verlenen. Dit heeft geleid tot lange rijen, frustratie, opstootjes en een gevoel van onveiligheid. Rond 23.00 uur werd de sfeer echt even grimmig en moest de politie opschalen met teams uit de regio. Op het festivalterrein zelf merkten de bezoekers hier echter niets van. Het programma is zoals bedoeld volledig tot zijn recht gekomen.

Voor en door Rijswijk
Het bestuur van het Strandwalfestival bedankt de gemeente Rijswijk, politie, veiligheidsdiensten, alle
vrijwilligers, bedrijven, lokale media, horeca, sponsoren, de enthousiaste medewerkers van de uitvoerende
organisatie Sport Heroes en vooral de vele bezoekers voor hun bijdragen en inzet voor de 14e editie van het Strandwalfestival.

Bron: persbericht bestuur Strandwalfestival

Deze artikelen heeft u misschien gemist