Duurzaam lezen voor het goede doel

Afb. Facebookpagina Rotaryclub Rijswijk

Op zoek naar een boek? Elke zaterdag kun je van 10 tot 16 uur terecht op de tweedehands boekenmarkt aan de Kerkstraat 7a in Oud Rijswijk, georganiseerd door Rotaryclub Rijswijk-West. De dagopbrengst, minus energiekosten, komt rechtstreeks ten goede aan het goede doel ‘van de dag’.

Zaterdagmarkt

De Rotaryclub houdt de boekenmarkt in een leegstaand pand tegen betaling van de energiekosten. Een goede plek omdat de zaterdagmarkt voor veel aanloop zorgt.

Vrijwilligers

Elke week staan er een tot twee Rotarians en twee tot vier vrijwilligers van het lokale goede doel ingeroosterd. Dat varieert van de Zonnebloem en de Weggeefwinkel tot JobRunners en Resto van Harte. De inzet van de vrijwilligers van de lokale goede doelen is een voorwaarde. Hierdoor worden deze goede doelen veel zichtbaarder. Bovendien trekken de vrijwilligers hun eigen netwerk naar de winkel.

Voor het sorteren van het boeken is er een hulpploeg. Als boeken niet voldoen gaan ze in de papiercontainer van de Waterscouting, die hiervoor subsidie krijgt. Zo gaat er niets verloren.

Duurzaam

Winkelmanager en Rotarian Ger Bulder: “Elke week verkopen we voor gemiddeld 300 euro. Dit bedrag, minus energiekosten, komt rechtstreeks ten goede aan het goede doel dat ons die dag helpt. Het is fantastisch dat we wekelijks geld kunnen inzamelen met spullen die anders weggegooid worden.”

Misschien een cadeautip voor de feestdagen?

Deze artikelen heeft u misschien gemist