Wereldlichtjesdag op 10 december

Dit jaar wordt op zondag 10 december om 19.00 uur in de aula van crematorium en begraafplaats Eikelenburg voor de vijfde keer Wereldlichtjesdag in Rijswijk georganiseerd. De bijeenkomst heeft een intiem karakter en duurt ongeveer een half uur. Het koor van RJT Vocal uit Rijswijk verzorgt de muzikale omlijsting.

Wereldwijd

Ieder jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Sinds 1997 komen wereldwijd mensen om 19.00 uur bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en een kaarsje aan te steken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Aanmelden

Belangstellenden die de bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden door een email te sturen aan wereldlichtjesdagrijswijk@gmail.nl. U ontvangt daarna het programma en verdere informatie.

Crematorium en begraafplaats Eikelenburg bevindt zich aan de Laan van Eikelenburg 7.

Deze artikelen heeft u misschien gemist