Aardgasverbruik in Rijswijk harder gedaald dan gemiddeld in Nederland

Inwoners van Rijswijk hebben vorig jaar gemiddeld 23 procent minder gas verstookt dan in 2021. Daarmee daalde het gasverbruik vorig jaar harder dan gemiddeld in Nederland, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren naar buiten bracht. De landelijke besparing was 21,6 procent.

Zuiner stookgedrag

De landelijke daling in het gemiddeld jaarverbruik van particuliere woningen komt volgens het CBS voor circa de helft door het warmere weer in 2022. Ook aardgasbesparende maatregelen in (nieuwbouw)woningen en zuiniger stookgedrag van huishoudens spelen mee. Vorig jaar kwam er nog een goede reden bij om op je gasverbruik te letten: door de oorlog in Oekraïne schoot de gasprijs omhoog.

Voor alle CBS cijfers en analyses klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist