Goede generale Refleks voor topduel zaterdag tegen ONDO

archieffoto

De korfballers van Refleks hebben drie weken geleden in de eerste competitiewedstrijd gelijk al punt verlies geleden tegen Swift (A). Daarna heeft de formatie van trainer/coach Mickeal Buys geen punten meer laten liggen. Zaterdag speelden de Rijswijkse korfballers geen makkelijke wedstrijd bij het Haagse ALO. Desondanks won Refleks met 20-26.

De wedstrijd begon met één minuut stilte naar aanleiding van het familiedrama afgelopen week in Rijswijk. Refleks begon niet scherp aan de wedstrijd en had zeker 10 minuten nodig om in het ritme te komen. ALO pakte brutaal de leiding met een 3-0 stand. Refleks scoorde hierna wel constant mee met ALO, maar de gastheer liep elke keer punt voor punt uit naar een uiteindelijk ruststand van 16-9 voor ALO.

Toeschouwers
De vele toeschouwers van Refleks die waren gekomen waren niet echt verwend op een lekkere eerste helft en dus besloten zij de ploeg te helpen. Er werd gezongen en geschreeuwd bij elk doelpunt dat volgde na rust. Je kon merken dat de spelers van Refleks in de overwinning gingen geloven en dat was ook aan het spel te zien.

Verdedigend
Verdedigend wist Refleks het ALO knap lastig te maken door achter-verdedigen af te wisselen met het voor-verdedigen. ALO had de pech dat de afronding hen in de steek liet in tweede helft. Aanvallend kregen Thom Mosterd en Matthijs Schouten continue de perfecte steun en rebound van de dames Mandy van Westbroek en Liz Ekering. Refleks kroop punt voor punt richting ALO en uiteindelijk resulteerde dat in een 20-26 overwinning voor Refleks.

Volgende week is er een echte kraker te zien in De Schilp wanneer Refleks het om 16:45 uur thuis opneemt tegen koploper ONDO uit -’s-Gravenzande. Ga allemaal Refleks aanmoedigen en juich mee met de club naar de overwinning!

Deze artikelen heeft u misschien gemist