In Den Haag gestolen pinpassen gebruikt in Rijswijk

Op meerdere plekken in Rijswijk hebben twee mannen pinpassen gebruikt die zij hadden afgetroggeld van twee vrouwen in Den Haag. Dit is te zien op beelden die de politie dinsdag heeft getoond in het opsporingsprogramma Team West. De politie hoopt dat iemand de mannen herkent.

De mannen hebben met de gestolen pinpassen in diverse winkels cadeaukaarten gekocht en bij verschillende geldautomaten gepind.

Bankhelpdeskfraude

Op dinsdag 28 november zijn twee inwoonsters uit Den Haag opgelicht door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Die belde de vrouwen met de mededeling dat er problemen waren met hun bankrekening. Vervolgens heeft een man de bankpassen bij de vrouwen opgehaald. Het is niet bekend of dit de man was die de vrouwen heeft gebeld, of een handlanger.

Met de gestolen bankpassen zijn er aankopen gedaan in onder andere een supermarkt aan het Dr. H. Colijnlaan in Rijswijk. Ook is er gepind bij de geldautomaat in de Prins Willem Alexander promenade in het Bogaard stadscentrum.

Opsporingstiplijn

Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Bron: politie.nl, omroepwest.nl

Deze artikelen heeft u misschien gemist