Meldpunt voor ongewenst gedrag verhuurders

Afbeelding ter illustratie (Facebookpagina gemeente Rijswijk)

Huurt of zoekt u een huurwoning in Rijswijk? En houdt uw verhuurder zich niet aan de regels? Dan kunt u dit melden bij het meldpunt ongewenst gedrag van verhuurders. Wanneer blijkt dat verhuurders niet volgens de regels werken, kan de gemeente een waarschuwing of boete geven.

Voor wie?

Verhuurders en verhuurbemiddelaars moeten goed verhuren en zich netjes gedragen. Dat staat in de Wet goed verhuurderschap. Zij mogen bijvoorbeeld niet discrimineren of huurders bedreigen. En het moet voor een huurder duidelijk zijn welke servicekosten hij moet betalen en dat bedrag mag niet te hoog zijn. 

U kunt ongewenst gedrag van een verhuurder melden als: 

  • u een particuliere huurwoning zoekt (niet van een woningcorporatie zoals Rijswijk Wonen of Vidomes);
  • u een woning huurt van een particuliere verhuurder of verhuurbemiddelaar; een verhuurbemiddelaar brengt huurders in contact met particuliere verhuurders;
  • u een buitenlandse werknemer bent met een werk-huurcontract; u werkt en woont dan via een uitzendbureau.

Huurt u van een woningcorporatie in Rijswijk zoals Rijswijk Wonen of Vidomes? Meld uw klacht dan bij de corporatie die de woning verhuurt. Die beantwoordt de klacht zelf. 

Melding maken

Weten wanneer u een melding kunt maken en hoe u dat doet? Kijk hier voor meer informatie. U leest hier ook wat er na uw melding gebeurt.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Rijswijkse Pandbrigade. Stuur een e-mail naar  pandbrigade@rijswijk.nl of bel naar het Rijswijks Contact Centrum via telefoonnummer 14 070. 

Ook als u hulp nodig heeft bij maken van de melding kunt u contact opnemen.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist