Remco Nunnikhoven (BvR): ”Meer kans op sociale cohesie voor de clubs”

De Rijswijkse gemeenteraad heeft dinsdag besloten om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de haalbaarheid van scenario 3 (behalve woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd)sporthal) voor de Marimbahal te laten onderzoeken. Daarmee heeft de raad ook besloten dat de Marimbahal na ’14 jaar touwtrekken’ gesloopt zal gaan worden.

Wij vroegen enkele raadsleden naar hun gedachten bij dit besluit.

Remco Nunnikhoven (BvR): “Beter voor Rijswijk is blij dat er gekozen is voor optie 3 en ook dat de motie is aangenomen als aanvulling op deze optie. Met de motie willen we optie 3 een betere invulling geven aan gezondheid, welzijn en sport. Er komt nu een sportzaal ‘plus’ zonder bijvoorbeeld een bestuurskamer, fitnessruimte en massageruimte. Maar ‘gewoon’ een zaal waar men ook de wedstrijden kan spelen en er kans op sociale cohesie is. De meerkosten willen we dekken door woningbouw boven op de zaal waardoor er meer sociale en midden huur woningen in het plan komen dan oorspronkelijk was gepland.”

Wijkcentrum
“Een wijkcentrum is broodnodig voor de Muziekbuurt,” vervolgt Remco “met het wegvallen van het andere gebouw. Zij kunnen dan ook gebruik van deze hal. Het tekort aan huisartsen in de stad wordt groter wanneer de vraag de komende jaren alleen maar groter gaat worden.”

Clubs
“Het is eigenlijk jammer dat een motie alleen namen en logo’s van partijen erop mag hebben, anders hadden er ook meerdere sportclubs, wijkverenigingen, welzijnsorganisaties, bewonersvereniging en dokters opgestaan. “

Faciliteiten
“We begrijpen als Beter voor Rijswijk dat dit plan geld kost, maar als we als stadsbestuur de stad laten transformeren met een inwonersaantal van 70/80 000 inwoners mogen ook deze faciliteiten niet vergeten worden en op de langebaan worden geschoven.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist