Duo expositie Theo Damsteegt en Will Leonard in Arti Shock

Van 10 februari tot en met 29 februari is de duo expositie Verre Culturen van Nabij van Theo Damsteegt en Will Leonard te zien in galerie Arti Shock.

Twee eeuwenoude culturen

In deze tentoonstelling wordt je blik gericht, van nabij, op twee eeuwenoude culturen die de deelnemers na aan het hart liggen. De officiële opening is op zondag 11 februari om 15.00 uur.

Joodse cultuur

In de linosnedes van Theo Damsteegt staat de gedachtenwereld van de Joodse cultuur centraal.

Aan de hand van teksten variërend van het Oude Testament tot de middeleeuwse mystiek van de Kabbalah zijn denkbeelden over het verloop van de schepping en het ontstaan van het kwaad uitgebeeld, en filosofieën over de kosmische boom, wedergeboorte, en het herstel van de wereld. 

Ook verhalen over de profeten en personages als Jakob en Jona in de walvis vormen een bron van inspiratie voor de prenten, evenals de kenmerkende beeldspraak in die verhalen. Bij de prenten staan de bronnen vermeld.

India

Will Leonard is bij het maken van zijn collages sterk beïnvloed door zijn jarenlange beleving van de al even oude cultuur van India. 

Will studeerde kunst in New York en woonde kort daarna 30 jaar lang in India. De kleuren, texturen en patronen die deel uitmaken van Indiaas textiel en traditioneel hanwerk maakten een diepe indruk.

Zijn leven werd eveneens geraakt door de arme, getalenteerde ambachtslieden die zichzelf niet als kunstenaars beschouwden. Ze openden hun huizen en deelden vrijelijk hun vaardigheden en maaltijden.

Over Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in de Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het centrum van Oud Rijswijk. Toegang is gratis. Meer info is hier te vinden.

Deze artikelen heeft u misschien gemist