Inter Rijswijk met minimale moeite langs nummer drie

De volleyballers van Inter Rijswijk hebben hun ongeslagen thuisstatus in 2024 zaterdagavond wederom bevestigd door 3-1 van de nummer 3 van de poule – Merkala Zaanstad – te winnen.

Het 3-1 verlies van vorige week tegen Taurus zit nog vers in het geheugen, maar daar wordt door coach Van Hal vooral niet te lang bij stilgestaan. Wil je bij de top vijf eindigen – en kans maken op een plek in de ‘Superdivisie’ – dan moet je door! En dat is precies wat de mannen deze zaterdag deden.

De eerste set komt Rijswijk vrij vlot op een comfortabele voorsprong. De eerste time-out voor Merkala Zaanstad wordt dan ook al bij 5-1 aangevraagd. Na 8-2 beginnen de mannen uit Zaanstad toch iets dichterbij te komen. Vanaf 14-14 lijkt het spel bij de bezoekers toch ineens op gang te komen en wil het aan Rijswijkse kant niet meer zo te lukken. Zaanstad komt boven de 20 en maakt het dan snel af. 21-25

In set twee is er wederom de vroege voorsprong voor Rijswijk. Deze keer weten de mannen hem echter goed vast te houden. Zaanstad heeft niets in te brengen tegen het sterke spel van Rijswijk. 25-19

Set drie toont een soortelijk verloop. Zaanstad komt hier iets dichterbij, maar kan niet op voorsprong komen. De mannen van coach Van Hal hebben duidelijk maar één doel voor ogen en dat is om vandaag de volle punten binnen te halen. De 25-16 op het scorebord bewijst dat.

In set vier gaat het tot 8-8 gelijk op. Het lijkt de mannen van Rijswijk niet te deren, die gaan gewoon rustig verder op eigen koers. Eenmaal boven de 20 komt de tegenstander nog weinig aan bod. Een laatste time-out aan Zaanse kant levert hen nog twee punten op, maar Inter Rijswijk sluit de set op 25-17 netjes af.

Wederom de volle punten in eigen huis voor het eerste herenteam van Inter Rijswijk. De komende twee weekenden staan er geen wedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op zaterdag 2 maart tegen VV Utrecht.

Coach Ferry van Hal: ”Zeer gedegen wedstrijd gespeeld. Tactisch goed gedaan met een hele lage foutenlast. De tegenstander had geen antwoord. Zonde dat het in set 1 niet helemaal lukte, maar de volgende 3 sets is Inter Rijswijk eigenlijk geen moment echt in gevaar geweest.”