Lokomotief haalt 100 punten en freewheelt naar winst

De basketballers van Lokomotief hebben zaterdag in sporthal De Altis met 100-72 gewonnen van Biks Shots uit Hilvarenbeek. Lokomotief blijft aan de leiding gaan in de Promotiedivisie.

In de beginfase van het duel tegen de Hilvarenbekers hadden de mannen van Lokomotief het nog moeilijk door een gebrek aan concentratie in de verdediging terwijl de gasten tegen een hoog percentage wel met scherp schoten. De bezoekers wisten ook snel om te schakelen van verdediging naar aanval. Hier hadden de Rijswijkers ook veel moeite mee.

Vanaf het twee kwart stelden de mannen van trainer Pieter Mourik orde op zaken waardoor de Rijswijkers alsnog een grote overwinning behaalde. Met zelfs 100 punten op het scorebord. In de slotseconden schoot Lars Jansen het honderdste punt binnen. De topscorers bij de Rijswijkers waren Philip Metz (21) en Lars Jansen (19).

Op de ranglijst van de promotiedivisie staat Lokomotief nog steeds bovenaan (26 uit 15), gevolgd door BS Leiden dat een aantal verliespunten minder heeft (24 uit 13). Over twee weken staat de kraker tegen Leiden op het programma.

Deze artikelen heeft u misschien gemist