Refleks pakt zege in slotfase en de koppositie

De korfballers van Refleks hebben in sporthal De Schilp nipt met 24-23 gewonnen van het Haagse ALO. Door deze winst en het verlies van concurrent Ondo nemen de Rijswijkers de koppositie over in de Eerste Klasse.

Zaterdag was het een duel waar Refleks alleen bij 1-0 heeft voorgestaan en daarna de hele wedstrijd achter de feiten heeft aangelopen tot aan de laatste zes minuten. Wellicht was het de wetenschap dat de koploper Ondo had verloren waardoor de koppositie kon worden overgenomen maar er was geen moment rust in het spel.


Acht minuten voor tijd was de stand 16-20. Hierna begon Refleks een inhaalrace waarbij eerst de stand gelijk werd getrokken en vervolgens bij 23-21 werd omgebogen in een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Uiteindelijk werd het 24-23 mede door het efficiënte wisselen van coach Mickael Buijs.

Op 2 maart volgt de wedstrijd tegen de huidige nummer twee, Ondo.

Deze artikelen heeft u misschien gemist