Jennifer Ewbank kondigt nieuwe EP  ‘Footprints’ aan op  Kasteel de Wittenburg

Onlangs was zangeres Jennifer Ewbank te gast in het gefilmde programma CultuurBoulevard op het fraaie Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. 

Het gaat goed met haar, zowel privé als met haar zangcarrière. Met haar mooie gezin geniet ze van haar huis en leefomgeving vlak achter de Haagse duinen. 

Ze is prominent onderdeel van de succesvolle tour van Douwe Bob die haar naar veel landelijke theaters brengt. Voorts komt deze maand haar langverwachte EP uit met als titel ‘Footprints’ en gaat ze binnenkort ook weer opnieuw de studio in om nieuwe songs op te nemen. Genoeg ‘munitie’ voor een boeiend interview met Jennifer. 

tekst: Martin Reitsma, foto’s Michel Zoeter

Het werd een zonnige maandagochtend op het kasteel.  John Meijer doet het filmwerk, professioneel en gepassioneerd. Schrijver dezes het interview. 

Rondom het middaguur kwam Jennifer rechtstreeks vanuit Nijmegen naar Wassenaar. De avond ervoor had ze in Doornroosje een succesvol optreden gedaan waarbij ze vier nummers zong met Douwe Bob en met diverse vrienden. Douwe noemde haar zijn favoriete vaderlandse zangeres.  Dat Jennifer populair is blijkt ook uit haar deelname aan het TV programma Better Then Ever, waarbij ze een aflevering won met Go Your Own Way van Fleetwoord Mac. Ze werd finalist en kreeg veel waardering voor haar uitvoering van ‘Soldier On’ van DI-RECT.  Voorts zong ze in het TV-programma DNA Singers een prachtig duet met haar nichtje Day Ewbank. En haar succes werd nog eens onderstreept door haar gastoptreden in het TV-programma Secret Duets, waarbij ze samen met Emma Heesters ‘Let’s get Loud’ van Jennifer Lopez zong en voorts haar TV optredens met Douwe Bob & friends op Valentijnsdag. 

 Binnen de klassieke en chique entourage van het kasteel vertelde Jennifer: ‘Afgelopen jaar heb ik gewerkt aan een EP die is opgenomen in Nashville in Amerika.  Er zijn inmiddels diverse singles uitgebracht hiervan en te beluisteren op Spotify. Het hele album komt deze maand uit. Alle instrumenten zijn daar door goede Amerikaanse rasmuzikanten ingespeeld waarmee mijn zangpartijen in een Nederlandse studio werden gemixt en gemasterd. 

Om dit album te financieren deed ik een crowdfunding die heel succesvol bleek. Uit de opbrengst heb ik deze EP kunnen financieren. 

Ik ben de gulle gevers heel dankbaar dat zij hieraan hebben meegewerkt. Douwe Bob hoorde mijn eigen compositie Sailing, hij was ervan onder de indruk.  

Douwe belde me en vroeg me of ik zin had om mee te doen aan zijn theatertour. Daar hoefde ik niet lang over na te denken omdat het al een langer gekoesterde wens was om wat op muzikaal vlak met hem te gaan doen. Weet je nog dat je mij een paar jaar geleden vroeg met wie ik in ons land nog eens zou willen samenwerken. Toen zei ik al resoluut dat dit Douwe moest zijn en dan is het toch mooi dat die wens na verloop van tijd ook uitkomt’.   

‘Sailing’ met Douwe Bob

‘Het nummer Sailing gaat over de bewustwording van je sterfelijkheid. Op een dag zul je er niet meer zijn, dat is heel ingrijpend en triest voor je kinderen en andere dierbaren die je achter moet laten. Dat klinkt heel zwaar maar je leeft niet alleen maar maar voor jezelf. Het is ook een troostliedje met virtueel een zeilbootje dat naar een oneindige horizon vaart en kleiner en kleiner wordt. 

Ik heb het liedje een aantal jaren geleden geschreven en opgenomen bij Gordon Groothedde in de studio. Hij liet het tijdens de opnames van het nieuwe album van Douwe Bob horen aan hem en hij werd er door geraakt. Hij kon zich er heel erg mee identificeren en wilde het als duet met mij opnemen. Het nummer staat nu ook op zijn nieuwe album en heet: Where Did All The Cool Kids Go en met elkaar zingen we het live tijdens de landelijke tour van Douwe’. 

Te bescheiden

Sailing bewijst eens te meer dat Jennifer niet alleen een getalenteerde artiest is, maar ook tot de top behoort van Nederlandse singer-songwriters.

Haar bescheidenheid blijkt ook weer als ze vertelt: ‘Ik ben eigenlijk een verborgen singer-songwriter  , dat is ook het mooie aan wat Sailing me al heeft gebracht, het heeft eerst jaren ‘op de plank’ gelegen en zo heb ik er nog een aantal. Mijn liedjes zijn in aanvang ook nooit helemaal af. Die laatste drempel om dan met het nummer wat te doen, het op te nemen en uit te geven vind ik nog steeds moeilijk.  Mensen zeggen toch ook altijd: je kijkt anders naar jezelf dan de buitenwereld dat doet. Dat heb ik ook wel met mijn liedjes.  Ik moet daar toch meer maling aan hebben. Het is nu zo mooi wat Sailing allemaal aan mooie reacties teweeg brengt en vraag ik mezelf af waarom gooi ik niet al die nummers naar buiten? Dat ga ik ook doen’.  

De theatertour is succesvol, Jennifer vindt de samenwerking met Douwe te gek, een glimlach verschijnt om haar mond als ze vertelt: ‘we ontvangen veel mooie reactie’s van het publiek. Met Douwe zing ik voorts ‘You Got Me’, en met hem, Stijn van Dalen en Melle ook ‘I do’ en ‘Danny Boy’

Op social media staan een aantal veelbekeken video’s van de optredens in Paradiso en Doornroosje. 

Jennifer ft. Christopher Ewbank zingen samen ‘Lighthouse


‘Mijn vader is altijd een muzikaal voorbeeld voor mij geweest’ gaat ze verder Vorig jaar deed ik een duet met hem “Lighthouse”. Het is een ontroerend lied over de band tussen vader en dochter, maar het kan op elke hechte band van toepassing zijn.In het nummer symboliseert ‘Lighthouse’ haar vader als veilig en vertrouwd baken, maar dit geldt ook andersom. Een baken van veiligheid dat altijd voor haar klaarstaat.  Het is een song over hoe Jennifer opgroeit van meisje tot vrouw, uitvliegt en haar eigen pad bewandelt, maar altijd de weg terug weet te vinden naar haar Vuurtoren:  Haar zo betrokken vader. 
Lighthouse is het vierde nummer van de aankomende EP Footprints.

Op mijn laatste vraag wat Jennifer in de nabije toekomst zou willen gaan doen vertelt ze:  ‘Ik zou nog wel een kleine tour willen doen in het land, niet zo grootschalig als nu met Douwe, dat lijkt me wel heel mooi om te gaan doen”

De EP ‘Footprints’ verschijnt deze maand.  Wil je meer info lezen over Jennifer dan kan dat via haar social mediakanalen en via: jenniferewbank.nl   

Deze artikelen heeft u misschien gemist