7 juli open dag Natuurtuin Wilhelminapark

Op zondag 7 juli is het weer open dag in Natuurtuin Wilhelminapark.

Deze open dag staat in het teken van de zomer. Iedereen is tussen 13:00 – 16:30 uur van harte welkom. Neem vooral uw kinderen mee om samen te genieten van dit uniek stukje natuur. Toegang is gratis.

Programma

Houd voor het programma de Facebookpagina of website van de Natuurtuin in de gaten.

Over de Natuurtuin

De Natuurtuin is dé plek waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Als het educatieve groene hart van het Wilhelminapark vormt de tuin een plek waar je veel kan leren over de natuur. Als leefgebied van onszelf en vele andere dieren.

In de tuin zijn verschillende landschappen en leefmilieus aangelegd die in het Zuid-Hollands landschap voorkomen. U vindt er een aantal heemkundige parels, zoals een dijk, een akkertje, grienden en rietlanden. En ook aan planten en bloemen is er het gehele jaar door genoeg te ontdekken. Zo vormt de tuin het leefgebied van een bonte mengeling aan vogels, vissen, amfibieën en insecten.

In het kader van natuur- en milieueducatie vinden er het hele jaar door ook verschillende leerzame activiteiten plaats. Niet alleen komen de biodiversiteit als de ecologische samenhang hier aan bod; deze worden ook samen met de bezoekers vergroot.

De Natuurtuin is vrij toegankelijk en geopend van zonsopgang tot zonsondergang. U vindt de Natuurtuin aan het Hazepad 5 in het Wilhelminapark.

Deze artikelen heeft u misschien gemist