Saamhorigheid toverwoord bij ‘Samen voor Voedselbank”-actie

De website InRijswijk.com en PLUS Jongenotter hebben zaterdag 69 volle kratten lang houdbare producten voor de Voedselbank in ontvangst mogen nemen.

Een mooi resultaat (vorig jaar hadden we 67 kratten) met in het achterhoofd dat we nog een keer boodschappen kunnen doen waardoor de teller op 70+ zal uitkomen.

Gedurende de gehele dag heerste er een mooi gevoel bij diegenen die zaterdag een extra stap hebben gezet voor hen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. En wij zijn als organisatie weer superblij met de inzet van zeer velen. De saamhorigheid was groot. We kijken nu al uit naar de derde editie van volgend jaar.

De ambassadeurs stimuleerden de cliënten van de PLUS om extra boodschappen te doen voor de Voedselbank. Henk Baars (Voedselbank Haaglanden), Michel van Reijen (BBR), Rochelle Heerema (Stichting Positive Minds), Rick van der Rest (stadsdichter) met dochter Isa en Suzanne Hoenderboom, Ger Bulder (Rotary Tweedehands Boekenwinkel voor het Goede Doel), Tianne (vlogster) en Danny van Dam (Wij. Rijswijk), Harley Willemse (Welzijn Rijswijk) en Koen Caminada (onderzoeker naar (kinder)armoede) waren dit jaar de ambassadeurs en zij zorgden weer voor de nodige energie en informatie.

René Marquard is de initiatiefnemer van onze Voedselbankactie en wij vroegen hem naar wat hem zaterdag was opgevallen. “Mooi om te zien dat mensen die het zelf niet breed hebben dan toch iets kleins kopen. Of iemand die riep: ik heb vroeger zelf gebruik moeten maken van de voedselbank dus weet hoe belangrijk het is. Wat me ook opviel dat ouders hun kinderen betrokken in het voedselbank verhaal. Paar ouders zeiden ook: vraag maar aan die meneer wat de voedselbank is (wijzend naar de ambassadeur). Er was ook een Rijswijker die zijn winkel in Den Haag moet sluiten maar de spullen die over zijn doneert aan de voedselbank in Rijswijk. Dankbaar waren we ook dat we alle medewerking kregen van de medewerkers van de Plus. Wat een geweldig team heeft Richard Jongenotter. Niets wat wij vroegen was teveel.”

Ook de politieke fracties lieten zich niet onbetuigd. We bedanken de fracties Beter voor Rijswijk, D66, PvdA en Wij. Rijswijk voor hun betrokkenheid en de vele boodschappen die we van hen hebben mogen ontvangen.

De dag werd geopend door wethouder (armoedebestrijding) Gijs van Malsen die zelf ook boodschappen deed voor de Voedselbank. Burgemeester Huri Sahin ging -als afsluiting van de dag- op pad om ook boodschappen te doen. Zij keek niet alleen naar de producten in de speciaal daarvoor bestemde marktkraam, maar keek ook verder in de PLUS om mooie producten te kopen die hard nodig zijn.

In de aanloop naar de actie zijn we met veel organisaties in contact geweest. Wat kun je extra doen voor de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank? Wat zou het mooi zijn als Rijswijkse ondernemers elke maand iets moois kunnen doen voor hen die het hard nodig hebben en hen een extra glimlach op het gezicht doen toveren.  

Optisport De Schilp heeft vrijkaartjes voor het zwembad ter beschikking gesteld. Sir Winston Fun & Games heeft ook vrijkaartjes én speltegoed ter beschikking gesteld.

Wie volgen? Mail naar redactie@inrijswijk.com.

Foto’s: Ben Damen, Tino Van Dam en InRijswijk


Deze artikelen heeft u misschien gemist