Kleurrijke muren in de onderdoorgangen rond de Doelenstraat

Woningcorporatie Rijswijk Wonen meldt op haar website dat rondom de Doelenstraat de onderdoorgangen kleur hebben gekregen.

De onderdoorgangen waren saai en grijs en de bewoners wilden dan ook graag meer kleur in hun buurt. Met de hulp van streetartist Roelof Schierbeek van Muralkings is dat gelukt. Leuk weetje: Roelof Schierbeek heeft zelf in de Doelenstraat gewoond.

Samenwerking kunstenaar en bewoners

Roelof Schierbeek bezocht de bewoners met enkele ontwerpideeën, zodat zij hun voorkeuren konden aangeven. De kunstenaar vertelt: “De mensen uit de buurt waren zo enthousiast over de ideeën. Ze hebben veel van mijn werk gezien en vonden het allemaal mooi. Het voorstel dat elke muur zijn eigen kleur kreeg, werd goed ontvangen. Ze hadden veel vertrouwen in mij.” Dat vertrouwen was terecht, want de ontwerpen werden meteen goedgekeurd.

Resultaat brengt kleur in de buurt

Alle vier de muren zijn inmiddels beschilderd en zijn een echte aanwinst voor de buurt. ’s Avonds worden de abstracte kunstwerken verlicht door sfeervolle verlichting, die is geïnstalleerd door Van Beukering & Borsboom.

Foto’s: website Rijswijk Wonen

Deze artikelen heeft u misschien gemist