Oorkonde en zonnebloem voor deelnemers Rolstoel3daagse

De achtste editie van de Rijswijkse Rolstoel3daagse was ondanks het soms minder fraaie weer een groot succes. Rond de zeventig deelnemers, inclusief de vrijwilligers, gingen dinsdag van start en werden vrijdag door locoburgemeester Werner van Damme bij Cardia Onderwatershof onthaald met een oorkonde en een prachtige zonnebloem.

Elke dag liep men ongeveer 3,5 kilometer. Vooral bewoners van Onderwatershof deden mee, maar ook ouderen uit de buurt namen deel aan dit jaarlijkse evenement.

De deelnemers hadden het prima naar hun zin. Nadat zij vrijdag waren ontvangen door loco-burgemeester Werner van Damme met een oorkonde en een zonnebloem, kwamen de verhalen snel los. “Ik spring niet meer over een hek, want dan moet de eerste hulp komen. Maar deze tocht is geweldig!”, zei een bewoner onder het genot van een stukje kaas uit het vuistje. Iedereen was blij met de zonnebloemen die men ontving. “Het doet me allemaal erg denken aan vroeger!!”,zei een deelneemster tegen het personeel.

Vrijwilliger Carla Jungschläger wist te melden dat een van de rolstoelen een lekke band had, maar de zogenaamde ‘ANWB Onderwatershof’ had het probleem supersnel weten op te lossen. “De tocht was zo leuk ondanks dat het woensdag bijna de hele dag regende. Maar toen wij met de rolstoel op pad gingen, was het ineens droog. Maar anders was ik toch gewoon gegaan hoor en een poncho aangetrokken.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist