Reactie wethouder Van de Laar zorgt voor boosheid bewoners

Naar aanleiding van vragen van de PvdA heeft wethouder Van de Laar een reactie gegeven tijdens het Forum van afgelopen dinsdag over de overlast die de bewoners van de C.T Storklaan ervaren van de bouwwerkzaamheden in de Ministerbuurt, in het bijzonder die van de woontoren The Minister. De wethouder heeft aangegeven dat buurtbewoners minimaal nog een half jaar last zullen hebben van (bouw)verkeer.

Zie ook: https://inrijswijk.com/2023/05/25/wethouder-van-de-laar-nog-zeker-half-jaar-vervoersoverlast-the-minister/

Nu heeft ook Marjolijn Peters, tot voor kort woordvoerder van de veelal oudere bewoners van deze straat, gereageerd op de woorden van wethouder Van de Laar.

“We zullen zijn straat ook maar eens een half jaar blokkeren, het duurt dus al met al een jaar eer de overlast minder wordt, maar zeker niet over is . Er zijn nu al mensen die gaan verhuizen en dat worden er meer, ook in de minister zelf zijn er bewoners die hun huis willen verkopen, ze schamen zich voor de overlast. Als het andere kantoor is omgebouwd naar woningen kom je helemaal niet meer de straat in en parkeren wordt een drama, iedereen zet zijn auto in deze hoek, na 18.00 uur gratis. Ik vind wel dat de gemeente en de beheerder van The Minister eens een beslissing moeten nemen om de overlast voor ons maar óók voor de flatbewoners te beperken. Voor hun is het ook een drama om niet goed bij hun flat te komen en hun huisvuil goed kwijt te kunnen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist