Zaalvoetbaltoernooi ‘Rijswijk de Baas’  al jarenlang succesvol

De winnaars van de categorie 18+: Schilderswijk! Ze wonnen in de finale met 4-0 van Dima Maghreb

Het is kerstvakantie en dan wordt het succesvolle zaalvoetbaltoernooi voor jongeren  in Rijswijk georganiseerd. Op vrijdag 30 december  vond het ‘Rijswijk De Baas toernooi’ plaats in sporthal De Schilp.

De jongeren staan ieder jaar te trappelen om deel te nemen aan het toernooi dat niet meer weg te denken is in Rijswijk, zegt Steven Pouw van Haaglanden Beweegt. Dit jaar bij de 12-18 jarigen en bij de 18+ namen er 16 teams deel aan het toernooi  en dat is toch wel het maximale aantal op zo’n dag.


Alles is tot in de puntjes geregeld door de organisatie, het programma via de QR code, wedstrijdleiding, beveiliging, KNVB scheidsrechters en de jeugdagent die haar gezicht liet zien, maar ook zichtbaar genoot van het enthousiasme bij de jongeren. De jeugdagent voelt zich oprecht betrokken bij de jongeren in Rijswijk en leefde op een leuke manier mee tijdens de wedstrijden.



Het zijn allemaal jongens die elkaar goed kennen uit de eigen buurten. Steven Pouw vindt het dan ook mooi dat de jongeren hun geliefde voetbalspelletje mogen uitoefenen en ook nog eens  van de straat zijn. De Gemeente Rijswijk ondersteunt dit toernooi ieder jaar want ook zij zien hoe belangrijk dit voetbalevenement is voor de jongeren in Rijswijk!

Plezier en prestatie gaan  hand in hand en dan heb je het ook over winnaars en dat waren bij de 12-18 jarigen het team ‘Rustig Blijven’ want die wisten de finale te winnen met 2-1 van team CT.


Het winnende team van de categorie 12-17: team Rustig Blijven. Ze wonnen in de finale met 2-1 van team CT 1e foto hierboven

Bij de 18+ ging de finale tussen Schilderswijk en Dima Maghreb. De Schilderswijk wonnen dit duel met 4-0 (zie hoofdfoto)

Voor degenen die het niet weten is er iedere week ‘Sport in de Wijk’, en dat is natuurlijk kleinschaliger, maar ook dit is een  succesvolle activiteit bij Haaglanden Beweegt.
Meer informatie via www.haaglandenbeweegt.nl

Een Rijswijkse traditie voor jongeren in Rijswijk die maar heel lang levend gehouden mag worden…………

René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist