InRijswijk en PLUS Jongenotter organiseren weer een Voedselbankactie: zaterdag 8 juni

In samenwerking met Richard Jongenotter van PLUS Jongenotter organiseert InRijswijk.com ook dit jaar weer een voedselbankactie ‘Samen in Actie voor de Voedselbank’. 

Op zaterdag 8 juni is deze actie bij PLUS Jongenotter aan de Prinses Irenelaan in Rijswijk.

Kinderarmoede

Steeds meer Rijswijkse gezinnen komen in de financiële problemen waardoor steeds meer Rijswijkers aangewezen zijn op de hulp van de Voedselbank Rijswijk. Schrijnend was ook het bericht dat er zoveel kinderarmoede is in onze gemeente. 

Nieuw leven

Het was tien jaar geleden dat de toenmalige lokale Omroep Rijswijk eenzelfde soort actie deed met PLUS Jongenotter. Eén van de drijvende krachten bij Omroep Rijswijk was toen Rijswijker René Marquard. Hij wilde tien jaar na dato weer aandacht besteden aan de armoede die er ook in Rijswijkse gezinnen heerst. Vorig jaar bliezen we de Voedselbankactie nieuwe leven in. Het resulteerde in het ophalen van lang houdbare producten voor de Voedselbank Haaglanden waar Voedselbank Rijswijk onderdeel van is. 

Doen jullie ook mee? 

Wij willen graag dat er meerdere organisaties gaan opstaan om er een mooie actie van te maken die wellicht langer duurt dan een dag. Ondernemers, (sport)verenigingen en scholen….

Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar redactie@inrijswijk.com. Dan gaan we kijken hoe we het een en ander samen kunnen organiseren.

Blikkie terug

Lees ook: Rijswijks ‘blikkie’ terug en vooruit (deel 28): Ronald Mooiman – InRijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist