Power walken met Happy Fit en Powerwalk Club Rijswijk

(Foto: website Happy Fit)

Vanaf 6 mei kun je met Happy Fit en Powerwalk Club Rijswijk op zes achtereenvolgende donderdagen van 10.00 tot 11.00 uur power walken. De start is bij het Huis van de stad aan de Generaal Spoorlaan 2.

Deelname is gratis maar je moet je wel aanmelden. Dat kan via deze link.

Power walking

Power walking is conditioneel wandelen en wordt ook wel sportief wandelen, fitwalk of powerwalk genoemd. Dit komt allemaal neer op fanatiek lopen. Indien je echt fitter wilt worden op deze manier, dan moet je stevig doorlopen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Dit is precies wat Power Walking ook doet.

Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel vijfhonderd calorieën per uur. Deze sportieve training van zestig minuten is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven.

Perfecte manier om fit te blijven

Veel artsen en fitnessdeskundigen beschouwen power walking als de perfecte manier om fit te blijven. Iedereen kan het, het levert geen overbelasting aan de gewrichten op zoals bij hardlopen, en de blessures door power walking uiterst zijn zeldzaam. Ze wijzen er ook op dat het menselijk lichaam meer is gemaakt om te wandelen/power walken dan om hard te lopen of te joggen.

Meer weten? Klik dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist