Rijswijks-Belang boos over afsluiten parkeerautomaten

De fractie van Rijswijks-Belang heeft schriftelijke vragen gesteld over het bericht van de gemeente Rijswijk over het afsluiten van enkele parkeerautomaten. https://www.rijswijk.nl/nieuws/afsluiten-parkeerautomaten

De fractie van Rijswijks-Belang heeft daarover de volgende vragen gesteld. Men is vooral boos dat deze melding pas laat is gekomen en dat er niet voor iedereen die geen computer of mobiele telefoon heeft het mogelijk is om een parkeerapp te openen.

-Wat is de reden dat er enkele parkeerautomaten worden afgesloten in Rijswijk en niet alle parkeerautomaten?
-Bent u zich ervan bewust dat er mensen zijn die niet in het bezit zijn van een mobiele telefoon en/of de mogelijkheid hebben om de parkeerapp op de telefoon te downloaden?
-Bent u zich ervan bewust dat er inwoners zijn in gemeente Rijswijk die niet in het bezit zijn van computer of een mobiele telefoon hierdoor de aanschaf van een bezoekersvergunning met parkeeruren via het digitale parkeerloket niet mogelijk is?
-Dat de berichtgeving omtrent de afsluiting parkeerautomaten geplaatst is op 29 december. Dit wel erg kort dag is om dan nog een afspraak te maken op het stadhuis om de bezoekersvergunning te regelen?
https://www.rijswijk.nl/inwoners/wonen/verkeer/parkeren/bezoekers/hoe-werkt-het

-Weet u dat er in onze buurgemeente Delft tijdens de feestdagen geen parkeerbelasting betaald hoeft te worden en dit Delft tijdens de feestdagen een gastvrije gemeente maakt?
-Kan de gemeente Rijswijk deze optie ook aanbieden om tijdens de feestdagen op de parkeerbelasting niet te handhaven en zo te zorgen dat gemeente Rijswijk ook als gastvrije gemeente in de boeken gaat?

Deze artikelen heeft u misschien gemist