Gaat RHC de Silvercup winnen ? (Deel 2 met Hidde Caminada)

De Rijswijksche Hockey Club kan komende zaterdag op het veld van HC Houten tegen Helmond de Silver Cup, de bekercompetitie voor hockeyteams vanaf de Eerste Klasse voor het eerst op haar naam schrijven. InRijswijk sprak met vier hoofdrolspelers. Het tweede interview is met Hidde Caminada…

Hoe is de weg naar de finale bevallen?
Hidde: ”De weg naar de finale was een mooie weg met veel support vanuit de club. Zeker ook niet te vergeten Ypenburg uit, We hadden daar even veel supporters als Ypenburg. We hebben naast 4 super mooie wedstrijden ook een regenachtige wedstrijd mogen spelen op Barendrecht uit waarbij er super veel regen viel, het was koud en lastig tegenstand. Gelukkig hadden we zelfs toen een groep supporters bij ons die door weer en wind ons hebben aangemoedigd. We hebben ook nogmaals tegen elkaar gezegd hoe belangrijk het was dat we daar hebben gewonnen. Daarna mochten we nog een keer uit, dit keer helemaal naar Hoorn. Dit was niet een van onze beste wedstrijden maar wij hebben hem met elkaar over de streep getrokken. Na 3 keer uit mochten we eindelijk 2 keer thuis spelen. Wat de club en het publiek allemaal hebben geregeld was geweldig om te zien.”

Ooit gedacht dat jullie de finale zouden halen? “Bij de eerste twee potjes denk je: leuk we zijn een ronde verder, maar nadat we wonnen tegen Hoorn merkte je in het team dat er steeds meer geloof kwam in dat we wel eens heel ver konden gaan komen dit jaar.”

Wat is de grote kracht en grootste valkuil voor RHC?
“De grootste kracht van dit team is als we samen hockeyen, en ook samen hockeyen, zijn we op ons best. De grootste valkuil zijn wijzelf, wanneer  we niet ons eigen ding doen en spel spelen maken we het ons zelf erg lastig.”

Wat betekent de finale persoonlijk voor je?
 “De finale betekent voor mij persoonlijk erg veel. Ik ben als kleine jongen begonnen in de jeugd en heb altijd op RHC gehockeyd. Vroeger was ik dan als jeugdspeler ook altijd te vinden op zondag om te kijken naar de wedstrijden van Heren 1. Zo heb ik als jeugdspeler nog sommige gasten waar ik nu mee hockey kampioen zien worden of zien promoveren. Als ik daar na al die jaren nu zelf mag staan in een belangrijke wedstrijd is dat natuurlijk super mooi.”

Wat zijn de kansen om te winnen?
 “De kans dat wij winnen is erg groot. Na de winterstop zijn we gestart aan een goede reeks waarbij we maar een paar keer hebben verloren. De verloren wedstrijd na de winterstop waren we zeker niet kansloos en deden we tot de laatste minuten mee. Denk dat afgelopen zondag verlies op Hudito je ook goed wakker schudt en het  moment is dat er soms nog een tandje extra bij kan.”

Is dit een absoluut hoogtepunt voor jou en de club?
“Voor mij en de club is dit is een absoluut hoogtepunt. Dit heeft de club nog nooit mee gemaakt dat een team zo ver is gekomen in de Silver Cup. Je merkt ook dat de hele club mee leeft. Zo is er naar Hoorn een hele bus vol supporters mee gereisd en dit zou naar de finale zeker niet anders zijn!”

Hoe leven jullie toe naar deze finale?
“We leven er met z’n allen op een leuke manier naartoe. Je ziet de acties die de club regelt. We mochten als team het nummer uit kiezen als we scoren. Dat zijn natuurlijk alleen maar leuke dingen om te doen en te zien.”

Is het seizoen nu al geslaagd door het behalen van de finale?
 “Tuurlijk hebben we een super mooie reeks neer gezet in de Silver Cup. Maar wij zijn niet voor niets zover gekomen en willen hem nu ook winnen ook. Dus voor ons is het seizoen geslaagd als wij met die beker terug in de bus zitten naar Rijswijk.”

Is dit het perfecte afscheid van de trainer?
“Ik denk dat dit niet alleen een mooi afscheid is voor Joost, maar ook voor assistent Declan van Hessen. Daarnaast neemt Joost Nieuwenhuis na, uit m’n hoofd gezegd ,bijna 10 jaar Heren 1 en Martijn Jorissen die ook redelijk wat jaren in Heren 1 erop heeft zitten allebei afscheid. Ik denk dat het mooi is voor zowel de staf als deze twee gasten om in z’n mooie wedstrijd afscheid te nemen. Het afscheid is helemaal compleet wanneer die beker natuurlijk mee gaat naar Rijswijk.”


Deze artikelen heeft u misschien gemist