Zaterdag 10 juni signeersessie in Bruna Herenstraat met auteurs Pieter Manders en Frank Rouwendal

Volgende week zaterdag 10 juni is er van 14:00 tot 17:00 uur een signeersessie in de Bruna in de Herenstraat met de lokale auteurs Pieter Manders en Frank Rouwendal (foto). De titel van het boek van Manders is “Verhalen van Pappa P.” en bevat verhalen over toverspreuken, mobieltjes en blauwe bloemkolen”, verhalen voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

De bundel van Rouwendal, oud docent Nederlands aan het ROS in Rijswijk, heet “Witte rook en vermalen botten”, met als ondertitel ‘gedichten over liefde, schoonheid en politiek’.

Takje
Rouwendal over zijn nieuwe bundel: “De basis voor de bundel “Witte rook en vermalen botten” zijn de gedichten in deze bundel. ‘Witte rook’: Een doorvoede duif brengt mij op een ochtend een klein takje, als symbool voor hernieuwd persoonlijk geluk. Vermalen botten laten zien hoe mensen verschrikkelijke gedachten krijgen, als hij of zij trappistenbier niet met kleine nipjes drinkt, als ware het wijn. Doorwrochte drinkers voeren een striptease op de bar van het café, een vrouw zet haar man bij het grof vuil”.

Inspiratie
“In mijn liefdesgedichten haal ik inspiratie uit de literatuur: zie Anna Witsen en David Grossmann. Schilderijen zie Atie Toet, Linda Vrolijk, Kees van Dongen en Vincent van Gogh, muziek zie de onuitstaanbare eentonigheid van Japanse muziek en mijn verzamelbeeldjes. Ook de schitterende tekeningen van de plaatselijke tekenares waardeer ik zeer. Ee groot aantal Griekse godinnen spelen de hoofdrol: Aphrodite, Helena van Troyen, Pallas Athene, Juno. Nederlandse en Chinese vrouwen die in Rijswijk rondlopen/fietsen vind ik uiterst aantrekkelijk. Hun beeltenissen zou ik in wit marmer gehouwen in mijn voor- en achtertuin willen plaatsen. Dus geniet van mijn genieten en verrijk uw geest!”

Deze artikelen heeft u misschien gemist