Wethouder Bentvelzen bezoekt streekdierentehuis ’t Julialaantje

Streekdierentehuis ’t Julialaantje werd woensdag op Dierendag verblijd met een bezoek van wethouder Larissa Bentvelzen (onder meer van Dierenwelzijn), Beter voor Rijswijk-fractievoorzitter Ger Kruger en Alice Prenger, raadslid van dezelfde fractie.

Voor de medewerkers en de dieren in het dierentehuis aan het Rijswijkse Julialaantje is Alice Prenger al tien jaar geen onbekend gezicht. Zij doet al die tijd al vrijwilligerswerk in het centrum. Vrijwilligerswerk dat zeer welkom is in het streekdierentehuis. “Alle handjes zijn welkom en je moet zeker niet bang dat zijn om vieze handen te krijgen,” zegt het Beter voor Rijswijk-raadslid.

Kittens
Vervolgens leidt Marjo Berghuis de wethouder rond en laat zien welke kittens de laatste dagen zijn binnengebracht. “Ze zijn erg nieuwsgierig en willen altijd wegglippen, dus we moeten altijd heel goed oppassen.” Na enkele mislukte pogingen van de kittens om te ontsnappen worden enkele ‘oudgediende’ katten bezocht.

“We hebben een drukke zomer achter de rug”, vertelt Marc van Dijk, voorzitter van het bestuur van het streekdierentehuis. “Maar in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet met huisdieren die ten tijde van de coronacrisis zijn gekocht en nu weer aan de kant worden gezet. Dat is zeker niet zo.”

Dierenwelzijn
Wethouder Bentvelzen is in haar nopjes met het mooie werk dat er hier gedaan wordt. “We proberen in Rijswijk veel aan dierenwelzijn te doen. Mijn voormalig partijgenoot bij Beter voor Rijswijk, Jessica van Batenburg, heeft dat goed op de politieke kaart gekregen en uiteindelijk was Marlies Borsboom een van de eerste wethouders in het land met Dierenwelzijn in haar portefeuille. Ik ben blij dat ik dat nu heb mogen overnemen.”

Begrip
Het Streekdierentehuis ’t Julialaantje, verantwoordelijk voor de opvang van katten en honden vanuit Rijswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Westland, is een begrip in de regio. “Ook worden veel dieren uit de Haagse wijk Laak opgevangen. Dat ligt net op de grens van Den Haag en Rijswijk”, zegt Marjo.

De hele (dieren)dag was er een marktje met verschillende producten die werden verkocht. De opbrengst kwam ten goede van de dieren.

Deze artikelen heeft u misschien gemist