Vredenburch wint, maar kent zwakke tweede helft

Rico Deekman scoorde tweemaal

Vredenbuch leek af te stevenen op een monsterscore na een 4-0 voorsprong bij de rust maar liet zich na de pauze afbluffen door SEP.  RVC Celeritas verloor zaterdag haar ‘thuiswedstrijd’ in Zoetermeer met maar liefst 0-10 tegen FC Zoetermeer, voornaamste concurrent van Vredenburch voor de titel in 4D. Te Werve weet na vijf competitiewedstrijden nog steeds niet wat winnen is.

Vredenburch – SEP was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft leek het team van hoofdtrainer Remco Torken af te stevenen op een monsterscore. De in de beginfase van het duel uitblinkende Rico Deekman bracht, na een assist van Basje Visser, de stand op 1-0. De opkomende centrale verdediger Brian Esmeijer scoorde vervolgens de 2-0, waarna wederom Rico Deekman, wederom op aangeven van Basje Visser, de Delftste doelman Perry van Oeveren het nakijken gaf. Alex Jacobs bepaalde de stand bij de thee op 4-0. De toeschouwers in het gezellige stadionnetje aan het Julianalaantje, gingen er eens goed voor zitten en de voorspellingen over de einduitslag vlogen door de lucht, meest gehoord 8-0, 10-0.

Afweten
Niks van dit alles, wat in de eerste fase niet lukte, het vrij voor het Vredenburch doel staand scoren, waardoor vijf honderd procent kansen werden gemist, lukte de ploeg uit Delft de tweede helft wel. De thuisploeg liet het in de tweede helft afweten, daar waar SEP terugkwam dankzij Noah Keus en Marco van Blitterswijk, einduitslag 4-2. “In de eerste helft hebben we een lesje afmaken gehad, terwijl wij enkele niet te missen kansen weggeven. Geluk van de ploeg die bovenaan staat zullen we maar zeggen”, aldus verliezend trainer Marco de Letter van SEP na afloop.

RVC Celeritas
Omdat RVC Celeritas vanaf afgelopen weekeinde niet de beschikking had over de kleedkamers in sportcomplex De Schip werd de thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer zaterdag niet gespeeld in Rijswijk, maar in Zoetermeer. Later deze competitie wordt de uitwedstrijd van Zoetermeer dan gespeeld op de accommodatie aan de Schaapweg in Rijswijk. Het was voorafgaande aan de wedstrijd dan ook maar een gek gezicht, RVC Celeritas tegen FC Zoetermeer op het terrein van de FC, dat sterk aan de wedstrijd begon en dan ook na 1 minuut al het net wist te vinden. Celeritas bleef daarna met veel energie spelen en Zoetermeer werd wat slordiger, maar dat kon toch niet voorkomen dat de pauze met een 0-4 voorsprong voor Zoetermeer inging. In de tweede helft scoorden de Zoetermeerders er driftig op los, eindresultaat 0-10. Celeritas is bezig aan een rampseizoen, zowel op als naast het veld. De ploeg staat nu onder de degradatiestreep, samen met die andere Rijswijks club Te Werve, maar heeft met 25 goals tegen en 3 voor een veel slechter doelsaldo.

Te Werve
De selectie van hoofdtrainer Huub van Oostrom Soede weet na vijf competitierondes nog steeds niet wat winnen is.. Zaterdag werd in Kwintsheul met 4-2 verloren van Quintus, na een 2-1 ruststand. De Rijswijkers kwamen in de 9e minuut nog wel op voorsprong, maar Stijn van der Wel en Rob van Binsbergen van Quintus waren beiden goed voor twee doelpunten voor de Heulenaren. Dat Te Werve in de 84e minuut nog iets terugdeed is alleen nog maar leuk voor de statistieken.