Inter Rijswijk pakt vierde achtereenvolgende zege

De heren van Inter Rijswijk hebben voor de vierde keer op rij drie punten weten binnen te slepen. Op bezoek bij de een-na-laatste van de topdivisie – Donki Sjot – dreigde het even de verkeerde kant op te gaan, maar de Rijswijkse mannen wisten zich op tijd te herstellen. 1-3 (25-21, 21-25, 13-25, 21-25)

De wedstrijd kent voor Inter Rijswijk geen vliegende start. De mannen komen al snel op achterstand en krijgen geen grip op het spel. Op 16-16 komen ze weer op gelijke hoogte, maar de thuisploeg blijft gas geven. Inter Rijswijk moet de winst in set 1 met 25-21 uit handen geven.

Ook set twee begint met een kleine achterstand, maar de mannen van coach Van Hal weten de cijfers al snel aan de juiste kant van het telbord te krijgen. Zodra ze op gang zijn, zijn ze niet meer te stoppen. Met dezelfde cijfers, maar dan aan de andere kant van het telbord, sluiten de mannen van Rijswijk set twee in hun voordeel af.

Rijswijk begint de derde set voor het eerst deze wedstrijd met een kleine voorsprong. Donki Sjot komt echter toch weer terug. Tot 11-11 gaat het gelijk op, maar na 13-17 lijkt het aan de kant van de thuisploeg niet meer te lukken. Er worden – mede door de Rijswijkse diagonaal Jasper van der Voort – geen punten meer gescoord, waardoor de Rijswijkse mannen de set met 13-25 af weten te maken.

In de vierde set lijkt Inter Rijswijk pas echt op stoom, waardoor de coach van de thuisploeg zich op 0-5 al genoodzaakt voelt een time-out te nemen. Het lijkt even te helpen, maar de voorsprong die Inter Rijswijk heeft, wordt alleen maar groter. Donki Sjot zet nog een kleine eindsprint in, maar het is toch Inter Rijswijk dat de set met 21-25 weet af te sluiten.

De mannen van coach Van Hal stijgen door deze drie punten naar een 4e plek op de ranglijst. Een plek bij de top-5 aan het eind van het seizoen levert een plek in de nieuw te vormen super-topdivisie volgend seizoen.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Spaarnestad is dan om 19:30 uur de tegenstander in De Altis