‘Stichting RijswijkBuitengewoon’ brengt mensen en organisaties samen

Op vrijdag 15 maart organiseerden Stichting RijswijkBuitengewoon en De Buitenkamer een netwerklunch waarbij gemeente, sociale fondsen, maatschappelijke organisaties en de vrijwilligers in de wijk RijswijkBuiten waren uitgenodigd.

De bedoeling van deze netwerklunch is om een nieuw lijntje te maken tussen de diverse vrijwilligersorganisaties en tussen maatschappelijke organisaties en partners waar Stichting RijswijkwijkBuitengewoon al mee samenwerken.

De volgende organisaties waren aanwezig: namens de gemeente het Projectbureau, Rijswijk Doet, wethouder Armand van der Laar,  Cardia, Oranje Vereniging Sion, Natuurtuin Wilhelmina Park, IVN Tiny Forest, Pasgeld, directie scholen Freinet Parkrijk en Buitenrijck, opvang Lange Karel Stichting De Blauwe Parel, Sportief Besteed Groep, Univé buurtfonds, de buurtverbinder van Stichting RijswijkBuitengewoon en Stichting Our House.


Het resultaat van deze netwerkbijeenkomst was nu al veelbelovend want iedereen wist elkaar te vinden. Er vonden dan ook mooie gesprekken plaats. Het netwerkplezier en het maken van nieuwe contacten waar Ron den Dulk op hoopte, verliep dan ook naar alle tevredenheid.

Ron: “Circa 20 maatschappelijke organisaties en gemeentelijke partijen waren bij elkaar voor de netwerklunch op NLDoet, het weekend van en voor vrijwilligers. Doel: het leggen van nieuwe contacten en netwerken binnen de wijk en het vormen van nieuwe ideeën en activiteiten om samen te organiseren. Zeer grote opkomst en enthousiasme, vraagt om een vervolg!”

Tekst: René Maquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist