Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april

Het landelijk evenement Kom in de Kas vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april. Ook veel Rijswijkers bezoeken dan een of meerdere kassen.

Uniek kijkje

Tijdens Kom in de Kas heb je de unieke kans bij verschillende glastuinders een kijkje in de kas te nemen. Deze glastuinders delen graag waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van groenten, bloemen, planten en fruit. Kom van alles te weten hierover door je vragen direct te stellen aan de kweker.

Westland

In de regio Westland openen negen bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Kijk hier voor meer informatie.

Innovatie en techniek in de kas

De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar Nederland ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Daar komt veel techniek en innovatie bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Want wie denkt dat kwekers die met hun laarzen door de modder banjeren de kassen runnen, heeft het mis.

Ontdek zelf hoe duurzaam de kassen eigenlijk zijn, waarom Italianen zoveel Nederlandse tomaten eten en hoe de Nederlandse Silicon Valley van de glastuinbouw er van binnen uitziet.

Deze artikelen heeft u misschien gemist