Smaaklessen voor ouder en kind voor gezonde keuzes

Op 14 en 21 mei kunnen ouders met hun kinderen van 6 tot 9 jaar*) onder begeleiding van een kinderdiëtist samen groente en fruit ontdekken.

De smaaklessen zijn van 16.00 tot 17.00 uur in de aula van de Petrusschool, Johan Brouwerstraat 2. Deelname is gratis.

*)Voor ouders met kinderen in de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar zijn deze smaaklessen op 28 mei en 4 juni, zelfde tijd en locatie.

Gezonde keuzes

Iedere ouder wil dat zijn/haar kind gezond opgroeit, maar dat is niet altijd eenvoudig. Wat doe je als je een gezonde maaltijd hebt gemaakt, en je kind zeg ‘dat lust ik niet‘? En wat is nu eigenlijk gezond en hoe maak je die gezonde keuzes?

Smaaklessen

In de twee lessen gaat een kinderdiëtist met ouder en kind aan de slag met het ontdekken van groente en fruit. Ouders leren welke stappen ze kunnen zetten om hun kinderen groente en fruit uiteindelijk toch te laten proeven.

In de tweede les doen de kinderen opdrachtjes om te ontdekken wat gezond is en wat niet. Ouders kunnen dan hun vragen over gezond opvoeden bespreken met het Opvoed Adviespunt van Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Rijswijk. Aan het eind van de les kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze hebben geleerd.

Aanmelden

Meld je aan in de SBG app of klik op deze link voor de leeftijdsgroep 6 tot 9 jaar.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar gebruik je deze link.

Let op: Wanneer je allergieën hebt, vermeld deze tijdens de aanmelding.

Vragen

Heb je vragen over deze activiteit, neem dan contact op met Sophie Ravensbergen via 0618581043 of s.ravensbergen@haaglandenbeweegt.nl.

Organisatie

Deze activiteit wordt georganiseerd door Team Brede Impuls, in samenwerking met Happy Fit, Voedingsadviesbureau Vie en CJG Rijswijk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist