De VVD Rijswijk is tegen het ondertekenen van een intentieverklaring door het huidige College (D66/CDA/BVR/GBR en WIJ) met onder andere de gemeente Den Haag over de aanleg van een HOV tram over de Geestbrugweg.

De VVD Rijswijk begrijpt dat er veel huizen in onze regio gebouwd moeten worden. Ook in Rijswijk. En voor al die nieuwe bewoners en ondernemers moet de bereikbaarheid en de doorstroming van het verkeer goed geregeld worden. Maar niet alleen voor de Haagse plannen in de Bincknorstlaan , maar ook voor de Beatrixlaan, de Haagweg en de Rotterdamsebaan. Die laatste moet veel meer en beter gebruikt gaan worden.En ook de verbreding van de A4 moet in samenwerking met alle betrokken gemeenten worden aangepakt, inclusief de aansluitingen vanuit Rijswijk en het beperken van geluidsoverlast. Kortom de VVD Rijswijk pleit voor een integraal mobiliteitsbeleid.

Raadslid Udo Oelen (foto hieronder) van de VVD in Rijswijk en no 2 op de kandidatenlijst bij de aanstaande verkiezingen zei afgelopen week het volgende: “De routes die nu worden onderzocht gaan over de Geestbrugweg en de Broekslootkade. Beide straten zijn niet goed ingericht voor veel bussen en trams. Hierdoor zal de verkeersveiligheid slechter worden, de omwonenden veel overlast ervaren, zullen Leeuwendaal en Cromvliet minder goed bereikbaar zijn, moeten veel
bomen worden gekapt en zullen veel parkeerplekken aan de Geestbrugweg moeten verdwijnen. De problemen die dit voor de al drukke route naar de Haagweg zal opleveren worden pas later onderzocht, dus nadat er al een besluit is genomen. En dat is niet acceptabel”

Udo Doelen

Kortom, er wordt een bak ellende op het bordje van Rijswijk gelegd om een probleem van Den Haag op te lossen. Wat hierbij het vervelendste is, is dat Den Haag niet eens de moeite heeft genomen om hier eerder met Rijswijk over in gesprek te gaan en het College heeft dat helaas laten gebeuren.

De partijen die nu bezig zijn met deze plannen willen afspraken maken en zien graag dat Rijswijk alsnog meedoet. Als Rijswijk niet meedoet, wordt gezegd, dan gaan de plannen alsnog door maar dan zonder dat we mogen meepraten. Dit levert een duivels dilemma op. Maar voor de VVD Rijswijk kan die intentieverklaring alleen ondertekend worden als er sprake is van een meer integrale aanpak voor de bereikbaarheid, doorstroming en de leefbaarheid in Rijswijk en de omliggende gemeenten.

Deze artikelen heeft u misschien gemist