Vragen LHN over brug bij Natuurtuin Westerpark Zoetermeer

Sinds een aantal maanden is één van de twee bruggen tussen de Natuurtuin en de bowling in het Westerpark volledig afgesloten. Het gaat om de brug die het dichtst bij de Natuurtuin ligt. De brug zou onveilig zijn om te gebruiken. Dit leidt tot irritatie bij de gebruikers.

Al in 2009 is er gestart met het vervangen van diverse (houten) bruggen in Zoetermeer. Inmiddels is het 2022 en nog lang niet alle bruggen zijn vervangen.

Terug naar het Westerpark. Recreanten moeten nu omlopen en voor veel Zoetermeerders ligt de brug juist op hun gezonde groene fietsroute naar het werk. LHN heeft verschillende klachten gehad over de duur van de sluiting van de brug.

Op de website van de gemeente staat een artikel over de vervanging van diverse bruggen met een planning erbij. Op deze planning staan slechts kruizen, geen data. Ook valt te lezen dat er bij de bruggen borden zouden zijn geplaatst wanneer en hoelang de brug afgesloten zou zijn. Dit is echter niet het geval. (Zie foto’s)

LHN heeft hierom de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college bekend met de volledige afsluiting van de hierboven genoemde brug.
  2. Kan het college aangeven wat er precies staat te gebeuren met deze brug en hoelang dit zal duren?
  3. Is het college bereid om te onderzoeken of de brug toch eerder open kan zijn voor op z’n minst voetgangers en fietsers doormiddel van tijdelijke versteviging?
  4. Worden er alsnog borden met actuele informatie bij de diverse bruggen geplaatst?
  5. Verwacht het college sluiting van andere bruggen en wat gaat u doen om dit te voorkomen?
  6. Hoelang gaat het totale vervangingsproject duren, aangezien het al in 2009 is gestart?

Ward Meijroos,                              

LHN Zoetermeer

Deze artikelen heeft u misschien gemist