“Er komt een levendig Bogaard Stadscentrum”

Het oogt nu nog niet feestelijk in de toekomstige stadscentrum in de Bogaard, maar er was vrijdagmiddag wel degelijk een goede reden voor een klein feestje. Wethouder Armand van der Laar was vol lof over de samenwerking met 3W (real estate), maar ook met de architecten, en vanuit de gemeente Ruimtelijke Ordening en zijn eigen team. Vrijdag werd het startsein gegeven voor de sloop van de Sterpassage maar direct ook voor het project The Orchard, De bouwblokken, genaamd The Orchard I en The Orchard II, kennen verschillende hoogtes (tot maximaal ca. 70 meter) en bestaan uit een plint met winkels, horeca en andere voorzieningen, met daarboven in totaal circa 450 woningen en een (volledig ingebouwde) nieuwe parkeergarage.

Gevoelens
De wethouder begrijpt de gevoelens van de mensen dat toch het gevoel er nu is van: ‘het winkelcentrum In de Bogaard verdwijnt’, maar van der Laar benadrukte dat er iets heel moois voor terug komt. Talloze nieuwe woningen, een oase van groen, winkels en parken. “Ik ben er van overtuigd dat wanneer alles gerealiseerd is we er heel trots op mogen zijn” Jaco Meuwissen 3W, die al vanaf het begin betrokken is bij dit project, is ook vol vertrouwen in de toekomst van de Bogaard: “We wilden echt iets nieuws hebben, dan moet je je nek uitsteken en dat hebben we gedaan.”



Duurzame bankje
Vervolgens werd het duurzame bankje aangeboden aan Van der Laar en Meuwissen. Het bijzondere van dit bankje is, dat het gemaakt is van materialen uit het gebouw van de Sterpassage. Een mooi aandenken van ruim 30 jaar Sterpassage. Dit bankje werd aangeboden door 3W real estate, AT Capital, aannemer ERA Contour en sloopaannemer Bnect.



Sloop
De sloop van de Sterpassage kan dus nu van start gaan, waarbij “natuurlijk eerst het saneren van het asbest zal plaatsvinden”, aldus Milly van Oers van 3W real estate. Eind januari 2023 zal de oplevering plaatsvinden en vervolgens volgt het onderzoek van de bodem. De start van de nieuwbouw zal rond april/mei 2023 plaatsvinden.

Mooi dat zoveel mensen gezamenlijk optrekken om hier wat moois van te maken en dat was goed zichtbaar bij de informele borrel bij restaurant Made in Italy. Ze kwamen uit alle delen van het land, maar zijn wel een hecht team dat er voor wil gaan.

Tekst: René Marquard
Foto’s: Ben Damen

Deze artikelen heeft u misschien gemist