Oranje selectie voor Rijswijkse padelspeler Uriël Maarsen

Van 31 oktober t/m 5 november vinden de World Padel Championships (WPC) plaats in Dubai. Nederland mag zowel een heren als een damesteam afvaardigen. Het damesteam heeft zich vorig jaar direct gekwalificeerd door als 9e te eindigen en de heren hebben zich voor dit WK geplaatst via het Europese kwalificatietoernooi in Derby (Engeland).

Rijswijker Uriël Maarsen is onderdeel van het herenteam. De andere geselecteerden zijn Rene Lindenbergh, Robin Sietsma, Werner Lootsma, Menno Nolten, Sten Richters, Bram Meijer en Bart van Opstal.

Bij de damesselectie is samengesteld door Ewan Watson, bondscoach dames. Het damesteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit: Maaike Betz, Tess van Dinteren, Milou Ettekoven, Rosalie van der Hoek, Segou Jonker, Marcella Koek, Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings.

De dames worden begeleid door Ewan Watson (bondscoach) en Alex Luneman (assistent coach). Laatstsgenoemde kennen we als de eigenaar van de Padel Academy en tennispark Welgelen beide in Rijswijk.

Bij het WK Padel doen zowel bij de dames als bij de heren 16 landen mee. Deze worden verdeeld in poules van vier. Na de poulefase spelen de beste 2 landen van elke poule om plek 1 t/m 8; de overige landen spelen om plek 9 t/m 16.

Deze artikelen heeft u misschien gemist